Cikkek

Felvételi jegyzék - 2017.

Az alábbiakban a gimnáziumunkba jelentkezett tanulók felévételi jegyzékét olvashatják. A jegyzékek megnyitása előtt kérjük, feltétlenül olvassák el az ezek értelmezéséhez szükséges tudnivalókat is!

A jegyzékek megnyitása előtt kérjük, hogy feltétlenül olvassák el az alábbi tudnivalókat!

   1.) Mi a felvételi jegyzék?

Nem a felvettek névsora! A felvettek névsorát az iskolák április 19-től hozhatják nyilvánosságra, ekkor küldi meg számukra az Oktatási Hivatal Felvételi Központja. Jellenleg még egyik iskola sem tudja, hogy hozzá ki lesz felvéve, hiszen nem ismerheti a tanulói jelentkezések sorrendjét. Ez egy lista, melyen a felvételizőink szerepelnek "erősorrendben". (Elöl a legjobb, hátul a legszerényebb eredményt elérők.)

2.) Mire kell figyelni a lista értelmezésekor?

Arra, hogy egy listán az összes olyan tanulót szerepeltetni kell, aki jelentkezett az adott tagozatra, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelentkezett oda. Ezért minden listán kb. háromszor annyi tanuló van, mint aki oda fog járni (ugyanis hiába jelentkezett három helyre, nyilván egyre fogjuk csak felvenni).

3.) Lehet-e tudni a listáról, kit hová fognak felvenni?

NEM. De sok mindent lehet tudni az esélyekről. Az iskolák elutasíthatnak tanulókat. A listán ilyenkor mi "E" betűvel jelöljük meg a jelentkezést. Őket már biztosan nem fogjuk felvenni.

Azok az iskolák, akik "felvetteket" vagy "várólistásokat" hoznak nyilvánosságra, csak azt fogalmazzák meg, kiket szeretnének felvenni. Ők vagy hozzájuk jelentkeztek első helyen, vagy nem.

4.) Mikor érdemes módosítanod a jelentkezésed iskolasorrendjét?

Akkor, ha nem szeretnél móriczos lenni. (A többi iskolában ugyanis nem kerülsz sem jobb, sem rosszabb helyre attól, hogy előbbre sorolod valamely jelentkezésed, mert az Oktatási Hivatal először iskolát rangsorol.) Ha ide szeretnél járni, ne módosíts (legfeljebb akkor, ha nem sikerül ide bekerülnöd, felvesznek oda, ahol már "felvettek".)! Ha nem szeretnél ide járni, módosíts és a helyedre felvesszük a sorban utánad állót. Reméljük, a legjobb iskolát találod meg!

5.) Mikor változtass tagozati sorrendet?

Ugyanaz a helyzet, mint az előbb: ne változtass azon, amit leginkább szeretnél! Ha oda esetleg nem sikerül bejutnod, a második helyedre sorolódsz be, de ugyanolyan esélyekkel, mintha elsőnek jelölted volna!

 

Reál tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0001)

Humán tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0002)

Angol (négy évfolyamos) tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0003)

Angol (öt évfolyamos) tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0004)

Német (öt évfolyamos) tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0005)

TanDem tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0006)

Share
Share