Sárospataki Barnabás

Contact-image

Biológia, kémia, magyar

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Other information

Szüleim, nagyszüleim, tanár példaképeim hatására biológia-kémia szakos tanárhallgatóként kezdtem egyetemi tanulmányaimat, 2007-ben. Habár mindig is egyértelmű volt számomra tanári hivatásom, az alapképzés után egy kis változatosságot keresve bútoripari technikusi szakképesítést szereztem.

A szakma megszerzése után folytattam egyetemi tanulmányaimat, már nem csak a korábbi két természettudományos szakomon, hanem magyar szakon is. Választásom azért esett a magyarra, mert szerettem volna minél jobban kiszélesíteni ismeretkörömet, és úgy véltem: ez az  a szak , mely abban abban a központi, univerzális szerepben van a bölcsészettudományok között, amely kielégíti igényeimet. Ráadásul habár egy szak, de kettő tudományterület, kettő tantárgy: irodalom és nyelv.

A három szakomon egyszerre végeztem 2015 januárjában.

 

Szeretem a természetben tölteni szabadidőmet: a túrázást, a magashegyi élményeket, a tájékozódási futást, a lovaglást. Szeretek fotózni. A zenélés, éneklés fontosszámomra, kár, hogy kevesebb idő jut rá, mint szeretném.

A Hencida Népművészeti Egyesület elnökeként barátaimmal közösen igyekszem szerepet vállalni a magyar népi (elsősorban néptánc) kultúra mai módon történő megélésének, élvezetének megismertetésében, terjesztésében.

 

Mint végzettségeimből és szabadidős tevékenységeimből is látható: érdeklődési köröm széles, mert hiszem, hogy minden tudomány ugyanazon igazság kereséséről szól, más-más oldalról közelítve. Célom, hogy diákjaimnak a megismerés örömét, a tudásvágy, a felfedezés nagyszerűségét közvetítsem a lehető legközvetlenebbül, együttműködve, párbeszédet folytatva.