Vendégeink

Megívott vendégeink.

 

 

Ökirályi Fensége Kamilla, Cornwall Hercegnöjének látogatása iskolánkban

2010. március 18-án, csütörtökön délelőtt a Móricz Gimnázium fennállása óta az eddigi legmagasabb rangú vendégét fogadhatta, Őkirályi Fenségét, Kamilla, cornvalli hercegnőt ...

Bővebben...

Rendhagyó filozófiaóra a Közép-európai Egyetem rektorhelyettesével

2011. február 11-én, pénteken különleges esemény helyszíne volt iskolánk könyvtára...

Bővebben...

Szabó Győző

Szabó Győző

A Dombos János által vezetett fakultatív médiaórán már nem egyszer volt lehetőségünk találkozni olyan emberekkel, akik a filmalkotás műfajában helyezkednek el.
Volt már szerencsék producerhez illetve gyártásvezetőhöz, forgatókönyvíróhoz és legutóbb betekintést nyerhettünk a színészek világába is a közismert és közkedvelt színész, Szabó Győző révén. Az óra elején úgy vélem nehezebben ment a kezdeményezés de a színész közvetlensége feloldotta a hangulatot, így beszélgetés alakult ki a diákok és Szabó Győző között. Érdekes volt hallgatni a színészi világ csínját-bínját, a kulissza mögötti titkokat és megismerni közelebbről is a kamera másik végén fennálló világot.
Véleményem szerint szűkös csoportunk mindegyik tagjának élmény volt a találkozó, hisz ehhez hasonló beszélgetéshez nincs mindenkinek lehetősége.

 Reich Ida – 11. c (2009)

Bereményi Géza látogatása

Bereményi Géza előadása a Móricz Gimnáziumban

2009. február 25-én egy méltán közismert személyiség tartott előadást a Móricz Zsigmond Gimnáziumban! Az előadó nem volt más, mint maga Bereményi Géza, a szakmában igen megbecsült és nagy tekintélynek számító forgatókönyvíró / rendező, aki örömmel fogadta el a meghívást!

Bővebben...