Benkő Krisztina

Olasz nyelv
Olasz nyelv- és irodalom szakos középiskolai tanár vagyok. Diplomámat a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem (ma PTE) Bölcsészettudományi karán szereztem 1999-ben.
Kezdetben fordítóként dolgoztam majd különböző nyelviskolákban és az egyetem nyelvi lektorátusán tanítottam, később céges tanfolyamokon.
A kurzusok során nagyon eltérő motiváltságú, tudászszintű és korú tanítványokkal találkoztam. A képzések időtartama és intenzitása pár héttől akár több tanéven át tartott, ezek a tapasztalatok állandó szakmai megújulást kívántak.
Később a nyelvtanítás mellett – teljesen más területen – ékszertervezőként szereztem végzettségeket. Egy nagy hanyományokkal bíró milánói cég referenciaműhelyeként és képviseleteként indítottam családi vállalkozást, mely 8 éven keresztül működött.
A szakmai életemre mindig is jellemző volt a határozott irányváltás, de a pedagógus és alkotó létezésem ma is egyszerre van jelen a munkámban.
A  6-18 éves korosztály részére kreatív foglalkozásokat, természettudományos bemutatókat, táborokat vagy éppen nyelvtanfolyamokat szervezek.
A tanítványaimnak próbálom átadni a mindenkit magával ragadó olasz kultúra iránt érzett szeretetemet.