A United Way Magyarország négy napos nyári innovációs műhelyfoglalkozásra írt ki pályázatot, “Vedd a kezedbe a jövődet!” címmel. Erre a nyári táborra nyertek részvételt Kerner Adrienn, Koncz Arikán és Kun Eszter 10. A osztályos tanulók. Az alábbikaban a lányok beszámolóját olvashatják.

A három fős csapatunknak az volt a feladata, hogy keressünk egy minket zavaró, ténylegesen létező problémát, találjunk rá megoldást úgy, hogy kitalálunk erre egy vállalkozást. Két problémát is választottunk: az egyik a környezetünkben egyre inkább felhalmozódó hulladék felhasználásának problémája, a másik pedig a fogyatékkal élő felnőttek foglalkoztatásának megoldatlansága. A táborba már a kiválasztott problémánkkal, és a rá adott megoldással érkeztünk. Projektünknek a 4-RE nevet adtuk, azaz: Revealing, Recycling, Returning, Reducing.

A négy napos táborban segítséget kaptunk a projektünk megvalósításához. Minden nap reggel 9-től délután 6-ig tartottak a foglalkozások, kisebb szünetekkel. Megismerkedtünk a “design thinking” módszerrel, amely elvezet az ötlettől a vállalkozás megtervezésésig. Közben start-upok és üzleti vállalkozások önkéntes szakemberei segítetek minket. Rendkívül kimerítő volt, de a siker érdekében, mikor visszaértünk a szállásra, tovább folytattuk a munkát.

Az utolsó napon volt a résztvevő 7 csapat közti megmérettetés. A versenyen egy 5 perces pitch keretein belül kellett prezentálnunk az ötletünket. A hosszú és fárasztó munka meghozta gyümölcsét, mert elnyertük a “Társadalmi felelősségvállalásért” fődíjat. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a verseny folyamán és a tábor minden percét élveztük.