Angol Színházban jártunk.

Már harmadik éve látogatunk el az American Drama Group színtársulat előadásaira, az Uránia Filmszínházba. A színdarabok rendszerint nagy sikert aratnak, ezért is térünk vissza oda évről-évre.

Az embert már akkor kellemes érzés fogja el, amikor belép a gyönyörű barokk épületbe, amiből sejteni lehet, hogy tartalmas és izgalmas darab nézője lesz.

A legutóbbi előadás, amit megtekintettünk, az Oliver Twist volt. A mű röviden arról szól, hogy egy nő házasságon kívül várandós, ami súlyos bűnnek számított az akkori korban, ezért jómódú édesapja kitagadja. A nő belehal a szülésbe, de fia túléli, aki nem más, mint Oliver. A gyermek ezt követően egy olyan házba kerül, ahol halálra éheztetik és dolgoztatják. A történet ezt követően Oliver kalandos szökéséről, véletlenszerű bűnbandába keveredéséről, majd arról szól, hogy gazdag nagyapja, hogyan karolja fel őt, anélkül, hogy tudná, a saját tulajdon unokájáról van szó.

Az tetszett különösen a színdarabban, hogy az amerikai színtársulat tagjai brit akcentussal beszéltek és ez sokat segített abban, hogy el tudjuk képzelni az akkori Londont, ahol a történet játszódik, illetve hitelesebbé tette az egész történetet. Rengeteg új szót és kifejezést használtak, amelyeket a közelmúltban tanultunk, ezért ez egy tökéletes gyakorlási lehetőség volt minden nyelvtanuló számára.

Külön élményt jelentett, hogy az első sorokban ülőkkel (velünk!) előszeretettel kommunikáltak a színészek az előadás ideje alatt, ami szerintem nagyban hozzájárult a figyelem fenntartásához.

 

Köszönet a két szervező tanárnőnek Csallóné Bárányos Gabriellának és Kosikné Kettős Mariannának ezért az élményekkel tele előadásért. smileysmileysmiley

                                                                                                                                                                                                                      Kisvári Laura 11.c