„Reggel 6-kor indultunk Szentendréről. A kb. 4 órás út után első úti célunk a Schönbrunni kastély volt. Sétáltunk a kastélykertben, majd megnéztük a kiállítást is. A kiállítás nagyon korhű és érdekes volt, az idegenvezetést többféle nyelven is hallgathattuk. Ezután a belvárosba mentünk, ahol másfél óra szabadidőt kaptunk. A Mc Donald’s sokunk kedvelt úticélja volt. Következő megállónk a Práter volt, ami Európa egyik legnagyobb vidámparkja. Nagyon élveztük a játékokat, talán mindannyiunknak ez tetszett a legjobban. Ez egy nagyon jó élmény volt, mindenkinek ajánljuk.”(Szofi, Léna, Bibi 9.ny)

„ Április 12-én, reggel 6 órakor busszal Bécsbe indultunk. Viszonylag hamar, mindössze három óra alatt odaértünk. A Schönbrunni kastély mellett leparkoltunk, majd átvettük a jegyeket és felfedeztük a kastélyt és környezetét. A kastélynak egy gyönyörű, óriási kertje van, amit meg is látogattunk a kiállítás előtt. Ezután megnéztük a kiállítást a kastélyban. Egytől-egyig gyönyörűek voltak a termek és a berendezési tárgyak. A kiállítás után busszal mentünk a belvárosba, ahol másfél órát töltöttünk el. A másik nagy attrakció a Práter vidámpark volt, ahol a játékok nagyon élvezetesek voltak, így gyorsan eltelt itt a szabadidőre szánt 1,5- 2 óra. A go-kart is nagyon menő volt. Összességében egy nagyon jó élmény volt ez az út, mindenkinek ajánljuk.”(Dani, Áron 9.ny)

„Az egyik látnivaló, amit Bécsben meglátogattunk a Práter volt. A Práter egy óriási vidámpark Bécs külvárosában. Itt kb. 2 órás szabadidőt kaptunk, így több játékot is kipróbálhattunk. Az én egyik kedvencem az Olimpia hullámvasút volt, nagyon élveztem, amikor 5x fejjel lefelé fordultunk vele. Práter minden perce izgalmas volt, a megbeszélt időpontra mindenki visszaérkezett a buszhoz, és 18 órakor hazaindultunk.”(Zéti, Levi 9.ny)

„A bécsi iskolakirándulásunk kiváló élmény volt. Korán reggel indultunk Szentendréről, hogy elérjük az első megállót, a legnyűgöző Schönbrunni kastélyt. A gyönyörű kertek és a történelem légköre valóban lélegzetelállító volt. Később folytattuk utunkat Bécs belvárosába, elmerültünk az óváros hangulatában, felfedeztük a kávéházakat és a történelmi épületeket, ami igazi kulturális kitekintést jelentett számunkra. Végül ellátogattunk a Práter vidámparkba, ahol a szórakozás és a vidámságé volt a főszerep, és a különböző attrakciók nagyon szórakoztatóak voltak. Az egész napos kirándulás fantasztikus élmény volt számunkra. Új dolgokat tanultunk a bécsi kultúráról és történelemről, és remek időt töltöttünk barátainkkal. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az élmény sokáig emlékezetes marad számunkra.”(Boti, Vili 9.b)