A beiratkozás időpontja: 2020. június 24. (szerda). Délelőtt 9 órától 12 óráig, délután 13 órától 16 óráig lehet beiratkozni.

A beiratkozás módja:

a) online beiratkozás a KRÉTA rendszeren keresztül, vagy

b) személyesen történő beiratkozás

Az online beiratkozás esetén is meg kell jelenni az iskolában a dokumentumok bemutatására és a bizonyítvány leadására lehetőleg június 24-én. A szülőnek választania kell a két lehetőség közül.

a) ONLINE BEIRATKOZÁS – meghosszabbítva június 23. 24:00 óráig!

Az általános iskolában már használt KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén 2020. június 15. és 2020. június 23. között van lehetőség a tanulói adatok feltöltésére. Az adatfeltöltésre a szülő jogosult az általános iskolai gondviselői azonosítójával, ennek hiányában ideiglenes regisztrációval.

A KRÉTA rendszer részletes tájékoztatója az elektronikus beiratkozásról itt olvasható.

Online beiratkozás esetén is be kell jönni június 24-én a Gimnáziumba, be kell hozni a tanuló általános iskolai bizonyítványát, és be kell mutatni a tanuló személyi igazolványát vagy útlevél vagy születési anyakönyvi kivonat, illetve lakcímkártyáját adategyeztetés céljából. A beiratkozás során lesz lehetőség megrendelni a móriczos pólót, és le lehet adni a NEK adatlapot*.

A helyszíni adminisztráció az online beiratkozással jelentősen csökkenthető!

 

b) SZEMÉLYESEN TÖRTÉNŐ BEIRATKOZÁS

A beiratkozást a tanulók vagy közvetlen családtagjaik tehetik meg, egyéb személyek csak akkor, ha írásos meghatalmazással rendelkeznek a kilencedik évfolyamos tanuló szüleitől/gondviselőjétől. A beiratkozás osztályok szerint történik, az osztályok beazonosítását az aulában kihelyezett osztálynévsorok segítik. Az aulába belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. Javasoljuk a maszk használatát.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • általános iskolai bizonyítvány
  • személyi igazolvány vagy útlevél vagy születési anyakönyvi kivonat
  • a lakcímkártya és a személyi igazolvány olvasható! fénymásolata (szükség esetén a helyszínen is fénymásoljuk)
  • NEK adatlap*

A beiratkozás lépései:

  • a tanuló osztályának beazonosítása a névsorok alapján
  • adatlapok kitöltése (az aulába kihelyezett üres adatlapok elvehetők, a 211., 212. teremben kényelmesen kitölthetők)
  • kitöltött adatlapok és a bizonyítvány leadása, adategyeztetés az aulában a tanuló osztályának megfelelő asztalnál
  • NEK-adatlap leadása, okmányok fénymásolatának leadása, diákigazolvány-ügyintézés
  • móriczos póló rendelése

*A NEK adatlapot az okmányiroda díjmentesen állítja ki, ez az adatlap tartalmazza a diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK azonosító számot. Az okmányirodába vigyék magukkal a tanuló személyi igazolványát (vagy útlevelét vagy születési anyakönyvi kivonatát) ÉS lakcímkártyáját.

Ha a NEK adatlap nem készül el a beiratkozásig, vagy a bemutatandó dokumentumok bármelyikének bemutatásában akadályoztatva van a szülő, akkor ezek a dokumentumok a beiratkozást követően is leadhatók / bemutathatók a Gimnázium titkárságán 2020. szeptember 1-ig, a szerdai ügyeleti napokon 9,00-12,00 óra között.

A beiratkozásig kérjük, olvassák el az alábbi dokumentumokat:

Az iskola házirendje

Adatkezelési megállapodás