A körzeti fordulón a 9. helyezést érte el a „Kitartó” elnevezésű csapat!

Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke fővédnöksége mellett a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium és a BOLYAI CSAPAT Kft. a 2017/2018. tanévben is megrendezte a Bolyai Matematika Csapatverseny körzeti fordulóját 9-12. osztályosoknak.

A középiskolás versenyt először a 2014/2015. tanévben rendezték meg az ország egész területén, majd 2017-ben már közel 10 000 résztvevője volt a rendezvénynek. Iskolánk kezdetektől fogva résztvevője a versenynek.
A verseny célja, hogy fejlessze a diákok együttműködő, problémamegoldó képességét.

A versenyen 9-12. osztályos tanulók évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai vehettek részt. A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kellett választania.

A körzeti, írásbeli forduló időpontja: 2018. január 5. péntek volt. A megmérettetésen iskolánkból 9 csapat 36 fővel vett részt. Versenyzőink átélhették az együttgondolkodás örömét, és összemérhették tudásukat az "Észak-Pannonia" régióban (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye, valamint Pest megye Dunától nyugatra eső része) tanuló diákokkal.

 

A körzeti fordulón a 9. helyezést érte el a „Kitartó” csapat:

   Geyer Fanni 12. E

   Bátori Gergő 12. A

   Krecsmarik Ákos 12. A

   Ladányi Gellért 12. A

 

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak, Szentendrey Rita tanárnőnek!