Kedves nyolcadikosok és valamennyi érdeklődő!

Az alábbiakban a középiskolai felvételikkel kapcsolatos első híreinket olvashatják. Felvételi tájékoztatónk október 20-án jelenik meg, ezután napi rendszerességgel is tájékozódhatnak az eseményekről honlapunk Felvételi menüpontjában.

A nyolcadik évfolyamon a tájékozódás és a felvételire készülés időszaka zajlik. Középiskolába jelentkezni 2017 februárjában kell, remélhetőleg egy jól megírt központi felvételi vizsga birtokában (a központi felvételi bármely gimnáziumban megírható országosan egységes vizsga).

Hagyományos rendezvényeink az iskolaválasztás megkönnyítésére:

1.) 2016. november 11-én délután 18,00 óra. – Felvételi tájékoztató délután az iskolánk aulájában. Mindenképpen jöjjenek el erre a rendezvényünkra, ha érdeklődnek iskolánk iránt. Igazgató úr bemutatja iskolánkat, képzési rendünket, a felvételi eljárást. 17,00 órától -tanulóink kalauzolásával- megtekinthető az épület minden rejtett zuga, beszélgethetnek is a tanulókkal.

2.) Nyílt napokat 2016. november 21-22-én és december 7-8-án tartunk. Előzetesen be kell majd jelentkezni, de a tanórákat mindenki maga választja ki.

3.) Felvételi tréningjeinken a felvételi eljárás vizsgáihoz lehet gyakorlatot, rutint szerezni. December első két szombatján tartjuk őket.

 

A fentieken túl számos más módon is segítünk a választásban. Az idei évben mind felvételi rendszerünkben, mind a képzési kínálatban olyan jelentős változások lesznek, melyek remélhetőleg elnyerik érdeklődésüket. Ezért az előttünk álló időszak tervezésekor fokozattan ügyeltünk arra, hogy eddigi információs csatornáinkon túl, újakat is működtessünk. Október 20-ától többször és más módon is kinyitjuk majd a kapuinkat, hogy személyes beszélgetéseken, interaktív programokon is választ kaphassanak kérdéseikre!