Kedves nyolcadikos felvételizők, kedves szülők!

Hamarosan elkezdődik az iskolaválasztás időszaka és hamarosan megkezdjük a tájékoztató eseménysorozatunkat, amelynek célja, hogy minél teljesebb képet nyerjenek iskolánkról és a felvételi eljárásról. Ebben a “nulladik” tájékoztatásban a terveinket ismertetjük, ütemezzük. Fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi járványhelyzet bármikor felülírhatja terveinket ezért kérjük, hogy az elkövetekező időszakban fokozottan kísérjék figyelemmel honlapunkat. (“Felvételi” menüpont)

A mai nappal felkerült honlapunkra az idei felvételi tájékoztatónk, mely teljes körűen tartalmazza a felvételi eljárás tudnivalóit. Ahhoz, hogy ennek sorait élettel töltsük meg és legyen lehetőségük teljes valónkban megismerni minket, legyen lehetőségük kérdezni és beszélgetni velünk, a következő eseményeket tervezzük:

  • Hagyományos “évadnyitó” felvételi tájékoztató délutánunkat eddigi formájában nem tudjuk a járványhelyzet korlátozásai miatt megtartani. Tartunk viszont több “kiscsoportos” tájékoztatót aulánkban korlátozott létszámmal (emiatt előzetes regisztrációt kérünk majd, melyet a honlapukon tudnak megtenni novemberben. (tervezett időpontok: 2020. nov. 6. és 13.)
  • Aki nem kíván vagy nem tud személyes találkozón részt venni, online tájékoztatót is tartunk, melyre szintén a honlapon tudnak bejelentkezni.
  • Felvételi ügyekkel kapcsolatban az őszi szünet után aktiváljuk a felveteli@mzsg.hu e-mail címünket. Személyes kérdéseikre egy munkanapon belül válaszolunk.
  • A szünet után elkezdjük terjeszteni nyomtatott felvételi kiadványunkat (az ún. “pörgettyűt”). Az általános iskolákban és a gimnázium portáján ez díjmentesen elérhető lesz.
  • November 2. hetében megjelenik iskolabemutató filmünk, melyet honlapunkon és a FB-on keresztül szeretnénk minél több érdeklődő számára nyilvánossá tenni.

És mi az, ami még nem tervezhető biztosan (pl. egy esetleges újabb iskolabezárás, digitális munkarend miatt), de mindenképp szeretnénk megoldani?

  • A járványhelyzet miatt nyílt napokat nem tarthatunk, de keressük a módját, hogy a nyílt napjaink lényegét (azaz a nem kozmetikázott mindennapokat) hogyan tudjuk bemutatni Nektek / Önöknek.
  • A nagy sikerű felvételi tréningjeink hagyományos formában biztosan nem tarthatók meg. Azt a célunkat, hogy segíteni tudjunk a minél jobb felvételi eredményben, viszont nem szeretnénk feladni.

Azt, hogy terveink hogyan válnak valóra, és milyen események várnak a felvételizőkre novembertől, naprakészen lehet majd követni ezen a honlapon.

Sok kitartást és sikeres felvételit kívánok a Móricz Gimnázium diákjai és tanárai nevében: Kerezsi Csaba igazgató