Az alábbiakban a gimnáziumunkba jelentkezett tanulók felvételi jegyzékét olvashatják. A jegyzékek megnyitása előtt kérjük, feltétlenül olvassák el az ezek értelmezéséhez szükséges tudnivalókat is!

A jegyzékek megnyitása előtt kérjük, feltétlenül olvassák el az alábbi tudnivalókat!

1.) Mi a felvételi jegyzék?

Nem a felvettek névsora! Ez egy lista, melyen a felvételizőink szerepelnek "erősorrendben". (Elöl a legjobb, hátul a legszerényebb eredményt elérők.)

2.) Mire kell figyelni a lista értelmezésekor?

Arra, hogy egy listán az összes olyan tanulót szerepeltetni kell, aki jelentkezett az adott tagozatra, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelentkezett oda. Ezért minden listán kb. háromszor annyi tanuló van, mint aki oda fog járni (ugyanis hiába jelentkezett három helyre, nyilván egyre fogjuk csak felvenni.)

3.) Lehet-e tudni a listáról, hogy kit hova fognak felvenni?

NEM. De sok mindent lehet tudni az esélyekről. Az iskolák elutasíthatnak tanulókat. A listán ilyenkor mi E betűvel jelöljük meg a jelentkezést. Őket már biztosan nem fogják felvenni az érintett tanulmányi területre. Azok az iskolák, akik "felvetteket" vagy "várólistásokat" hoznak nyilvánosságra, csak azt fogalmazzák meg, kiket szeretnének felvenni. A "felvett" tanulók vagy hozzájuk jelentkeztek első helyen, vagy nem.

4.) Mikor érdemes módosítanod a jelentkezésed iskolasorrendjét?

Akkor, ha nem szeretnél móriczos lenni. A többi iskolában ugyanis nem kerülsz sem jobb, sem rosszabb helyre attól, hogy előbbre sorolod valamelyik jelentkezésedet, mert az Oktatási Hivatal először iskolát rangsorol.

5.) Mikor változtass tagozati sorrendet?

Ugyanaz a helyzet, mint az előbb: ne változtass azon, amit leginkább szeretnél! Ha ide esetleg nem sikerül bejutnod, a második helyedre sorolódsz be, de ugyanolyan esélyekkel, mintha elsőnek jelölted volna!

6. Mikor lehet megtudni, hogy kit melyik iskolába vettek fel?

Az Oktatási Hivatal április 20-án küldi meg számunkra a felvettek listáját. Mivel ez pénteki nap és késő délutáni, esti időpontban szoktak megérkezni a listák, ezért április 23-án, hétfőn hozzuk nyilvánosságra a felvettek listáját honlapunkon. Ezután postai úton is értesítünk mindenkit.

Reál tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0001)

Humán tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0002)

4 évfolyamos angol nyelvi tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0003)

5 évfolyamos angol nyelvi tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0004)

5 évfolyamos német nyelvi tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0005)

TanDem tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0006)