A GYÜJTÉSNEK VÉGE, KÖSZÖNJÜK AZ ADOMÁNYOKAT! Beszámoló a Diákönkormányzat honlapján.

Borsodi iskolaigazgatókkal, szülőkkel, gyerekekkel beszélgettek egy riportban.  Egyik igazgatónő elmondta, hogy a legnagyobb hidegben nem csak takarékossági célból szüneteltették a tanítást…

A másik ok az volt, hogy a gyerekek, mire beértek az iskolába, meleg ruha híján átfáznak, meg is betegszenek. Vékony a cipőjük, ruhájuk sem sokkal melegebb a nyárinál. Váltás nincs. Otthon az alig fűtött lakásban a nedves cipő és ruha csak lassan szárad.

Nem gondoltam azt sem, hogy a kesztyű luxuscikk. Az jutott eszembe, hogy biztos akad otthon – nálam és nálatok – olyasmi, ami jól jön a didergő gyerekeknek. Sapka, kesztyű, pulcsi, nadrág, meleg cipő.

Felvettem a kapcsolatot az igazgatónővel. Azt mondta, ők is visznek be otthonról a gyerekeknek meleg holmit. A szülők hálával fogadnak minden segítséget. Nagy a munkanélküliség. Megköszönte a szándékot.

Szerinted is tudunk küldeni nekik olyasmit, ami hiányzik nekik?

Ezért a Diákönkormányzat gyűjtést szervez. Olyan, különböző ruhákat illetve kiegészítőket (Sapka, kesztyű, pulcsi, nadrág, meleg cipő) várunk, amelyek még nincsennek agyonhasználva, de már feleslegessé vált.

Az ajándékokat az Aulában elhelyezett dobozba rakjátok!

Adni jó!

Az iskola linkje, ahova a támogatást szánjuk.

Sárvári Margit tanárnő és a Diákönkormányzat