Iskolánk 200. tagként csatlakozott szeptember végén az Iskolakertekért Alapítványhoz. A csatlakozás értékét az adja, hogy az idei évet iskolaudvarunk átalakítására szeretnénk szánni, egy olyan hellyé alakítani, amelyben minden diákunk értelmet és örömet lel…

A hatalmas gimnáziumi udvar jelenleg nem kellően kihasznált. Mind sportcélokra, mind tanórai és szabadidős célokra is hatalmas lehetőséget rejt. Sportpályák és egy szabadtéri tanterem kialakításán túl egy iskolakert kialakítása is célunk. Ebben a kertben egy olyan diákok által létrehozott és művelt területet alakítunk ki, mely ötvözi a közösségi kertek és az iskolakertek hagyományait és céljait. Szeretnénk, ha jövőbeli kertünk a fenntarthatóság és a környezettudatosság gyakorló színterévé válhatna. Egy olyan hellyé, ahol az iskolában tanult elméleti ismereteket a gyakorlat teszi teljessé. Olyan hellyé, ahol a közös és önkéntes munka nem csupán a környezettudatos gondolkodást erősíti, hanem megmutatja azt is, hogy együttműködő közösségekben értékeket lehet teremteni.

Munkánkat együttműködő partnerünk, az ESSRG Kft segíti. Együttműködésünk a szakmai, elméleti, gyakorlati és pénzügyi segítségükre is kiterjed. A gimnáziumot patronáló kutatók számos kérdőíves és megfigyelésen alapuló vizsgálatot végeznek azzal kapcsolatban is, hogy a projekt megvalósulása, milyen hatással van a benne résztvevő diákokra.

Jelenleg a tervezés, kialakítás fázisában vagyunk. Az első látható eredmények tavaszra már meg is történnek. A projekt tervezéssel, képzőművészettel, gazdasági tevékenységekkel kapcsolatos tevékenységei (saját készítésű termékeink beveztése, brandkialakítás, közgazdasági vonatkozású lépések) a tél folyamán is intenzíven zajlanak majd.

Az Iskolakertekért Alapítványhoz való csatlakozás a fenti célok megvalósulását segíti, mindkét szervezet számára kölcsönös előnyöket teremt.