A felvételizőknek az írásbeli vizsgákra egyénileg kell jelentkezni november 30-ig. A nyolcadikosok jelentkezését sok általános iskola segíti, de a hatodikosoknak mindenképp egyénileg kell intézni a jelentkezést. A tanuló a vizsgát bármely olyan intézményben megírhatja, ahol szerveznek az évfolyamának megfelelő típusú vizsgát.
(A vizsgát szervező intézmények keresését segíti az Oktatási Hivatal keresője: Vizsgahelyszín-kereső)

 

A Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kétféle módon tölthető ki:

-> ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával

Amennyiben az elektronikus kitöltést választják, akkor a jelentkezési lap továbbítása is közvetlenül, elektronikusan történik a vizsgaszervező intézmény részére.
A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni:
Közfelvir – Elektronikus jelentkezési felület
A program használatát mutatja be az alábbi videóútmutató.

-> papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásával

Amennyiben ezt a kitöltési módot választják, a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.
A jelentkezési lapot az alábbi linkre kattintva tudja letölteni a kívánt formátumban:
Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)
Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

Különleges bánásmódot igénylő tanuló jelentkeztetése

Különleges bánásmódot igénylő (SNI, BTMN) tanuló esetében szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz.

A szülői kérelem az alábbi linkre kattintva letölthető a kívánt formátumban:
Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (pdf) 
Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (docx)

Az ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával benyújtott jelentkezés esetén az űrlapfelületen van lehetőség a szülői kérelem kitöltésére és a szükséges dokumentumok csatolására is. Kérjük, hogy a kérelem kitöltését megelőzően olvassák el az Oktatási Hivatal összefoglalóját: Tájékoztató különleges bánásmódot igénylő tanulók részére!


FONTOS: a központi írásbeli vizsgára jelentkezés nem azonos a gimnáziumba való jelentkezéssel. A két jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés NEM „váltja ki”, vagy „helyettesíti” egymást! A gimnáziumi jelentkezésről is a mostanihoz hasonló, részletes tájékoztatást készítünk a felvételi eljárás kezdetén (december második felében).