A Duna Televízió, "Kikötő – Friss" című műsorában, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban lezajlott  költészet napi olvasás-népszerűsítő konferencia alkalmából készült tudósítást tekinthetik meg a 'Bővebben' gombra kattintva…

 

 

A Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának és a Móricz Zsigmond Gimnáziumnak a szervezésében költészet napi olvasásnépszerűsítő konferencián és rendhagyó irodalomórákon vehettek részt diákjaink.A rendezvényt Dr. Kálnoki – Gyöngyössy Márton, a PMMI igazgatója, Sosity Irén képviselő, Pest Megye Önkormányzatának Kulturális bizottságának tagja és Kerezsi Csaba igazgató úr nyitotta meg. Sajtótájékoztatójuk után a 11- 12. évfolyamos diákoknak Németh Kristóf beszélt Szabó Lőrincről és szavalta verseit; majd a 9-10. évfolyamosoknak a Békés Megyei Jókai színház tartott előadást. Négy szekcióban a diákok az e-könyvtárhasználatról hallhattak előadást Oskó Pétertől; Kertész Kata Szentendrei Kreatív Színházi Stúdiójának és Emődi Klaudia tanárnő móriczos színjátszóinak előadását nézhették meg, valamint a Rózsa neve c. filmet tekintették és beszélték meg.

A Duna Televízió forgatott a helyszínen, alábbiakban ezt tekinthetik meg. Az iskolánról szóló rész 6 perc 23 másodpercnél kezdődik.

Képek
{phocagallery view=category|categoryid=11|limitstart=0|limitcount=0}

Videó:

A videó lejátszásához Windows Media Player szükséges!