Április végén rendezték meg Gödöllőn a regionális diákolimpiát, ahol három fővel képviseltette magát gimnáziumunk.

Az első nap lépett a pályára Murányi Máté 1500 méteres síkfutásban. A start után nekilódult a csapat és az idegesebbek azonnal az élre törtek. Máté ügyesebben osztotta be az erejét és a táv végére folyamatosan lehagyva a többieket második helyet szerzett, megfutva a szintidőt is, így ezen a távon bekerült az országos döntőbe.
Másnap szintén ő kezdett, ezúttal 3000 méterrel. Megismétlődött az előző napi esemény, azzal a különbséggel, hogy a végén a hajrában ezúttal mindenkit le tudott hagyni a szentendrei fiú és megfutott szintidővel gyönyörű aranyérmet szerzett.

Utána következtek a 10. A tanulói, Major Csege és Barna Zoltán, mindketten 800 méteren. Az erős mezőnyben az első száz métert mindenki a saját pályáján tette meg és utána lehetett „besorolni”. Ilyenkor szokott lenni egy kis lökdösődés, hiszen mindenki a számára legkedvezőbb, belső pályát akarja megszerezni. Ez most is így volt, a lökdösődést kivéve, mert mindenki sportszerűen próbált az élre törni. A két Móriczos fiú, beleadva minden erejét egy értékes 3. és 6. helyet szerzett. Csege pedig, aki bronzérmet szerzett, megfutotta a szintidőt is, így ő is képviel minket az országos döntőn.

Bravó fiúk, gratulálunk a gyönyörű eredményhez!

Szűcs Zoltán testnevelő