Az InnoMate program a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedés alapfeltételeit teremti meg: a középiskolások munkavállalói és vállalkozói készségeit fejleszti, növeli a tanulók kreativitását, kritikus gondolkodását, nyitottságát, a csapatban való együttműködés képességét.

A program megálmodója és támogatója a United Way Magyarország Alapítvány, amely a világ egyik legnagyobb, magánadományokból fenntartott non-profit szervezete, a több mint 130 éves United Way nemzetközi hálózatának tagja. Az Alapítvány létrehozása óta több száz civil szervezetet támogatott, sok ezer önkéntes tudását és erejét fordította hazánk társadalmi céljaira.

Iskolánk immár 3. éve vesz részt az InnoMate programban, kiemelkedő eredménnyel. Az idei foglalkozások október 27-ével indulnak, heti rendszerességgel találkozunk február közepéig. A klubokra a 10. évfolyamos diákok jelentkezését várjuk.

Tavalyi nyertes csapatunk megtisztelő meghívást kapott a Brain Bar-ra. A továbbiakban a fiúk beszámolóját olvashatják:

“Tavaly márciusban csapatunk, a Sixth Sense megnyerte az InnoMate program országos selejtezőjét, ezzel nyertünk egy belépőt egy világszerte ismert fesztiválra, a Brain Bar-ra, emellett elő is adhattuk a projektünket az eseményen.

A Brain Bar egy évente megrendezésre kerülő fesztivál Budapesten. Többségben a résztvevői az emberiség jövőjéről szóló fontos kérdéseket beszélik át, de emellett olyan érdekes témákról is vitatkoznak, amelyek nem feltétlen a bolygó jövőjéről szólnak, viszont sok embert foglalkoztatnak. Idén szeptember 29. és 30. között, a Magyar Zene Házában került ez megrendezésre. Csapatunk az első napon lépett fel egy kisebb színpadon. Mi egy olyan előadásnak voltunk a részesei, amibe meghívtak három vállalkozót, akik viszonylag korán elkezdtek foglalkozni a vállalatukkal, és sikereik miatt még most is azzal foglalkoznak. Előadónk, Lorencz Marci sokat készült a fellépésre, amiben tudtunk segítettünk neki, összeraktunk közösen egy prezentációt, úgyhogy fel voltunk készülve. Az előadás jól sikerült, a vállalkozók adtak nekünk tanácsokat, és támogatták az ötletünket. Később beültünk közösen egy előadásra, ami összevetette a márkákat és a számokat a játékokkal, volt szó még arról is, hogy nem olyan egyszerű az élete az e-sportolóknak, mint ahogyan az emberek hiszik, és, hogy nem feltétlen igazak azok a képek a gamer-ekről, amiket hallunk másoktól, vagy látunk a TV műsorokból. Ezek mellett az előadások mellett volt büfé és étterem is. Jegyünknek köszönhetően a büfében ingyen ehettünk kis szendvicseket, illetve kis péksüteményeket.

Összességében a Brain Bar egy nagyon bámulatos fesztivál. Az előadások  elgondolkodtatóak, a közösség nagyon nyitott és közvetlen, mind az öten csak ajánlani tudjuk mindenkinek.”