Iskolánk ebben a tanévben vett rész először a Medve GO szabadtéri matematika csapatversenyen. Hat csapatunk, 24 fővel mérte össze problémamegoldó képességét az ország több területén különböző időben versenyző diákokkal.

  • Megyei első helyezést ért el iskolánk 10. E osztályos csapata a 9-10. évfolyamos, Nagymedve korcsoportban. A csapat tagjai: Hoffmann Marcell, Demény Bruno, Papp Valér. A győztes csapat tagjai az ezüst minősítő oklevélen kívül ajándékcsomagot is kaptak.
  • Második helyezett csapatunk tagjai: Menyhárt Panna, Csink Nóra, Kovács Gyöngyvér (10. B) .
  • Ezüst minősítést ért el Szeifert Viktória, Hagyó Dorottya, Márton Roland (9. TD).
  • Jegesmedve korcsoportban (11-12.o) második helyezést ért el bronz minősítéssel: Jasku Zsolt Benjámin, Ekler Kristóf, Horváth Zsolt (11. E)

Az iskola többi csapata is szép helyen végzett. Gratulálunk a versenyző diákoknak!

A versenyről Pintye Sarolta 10. TD osztályba járó tanuló beszámolóját olvashatják:

“A verseny jól lett kitalálva, és érdekesnek is ígérkezett, hiszen nem csak matematika feladatokat oldunk majd meg, hanem a szabadban is töltünk időt, s ezt mind csapatban összedolgozva fogjuk megtenni.

A verseny alatt több probléma is akadt. Pontosabban az oldal, amin a feladatokat kaptuk, nagyjából minden csapatnak egyidőben ugyanazokat a feladatokat adta, ugyanabban a sorrendben, így egy helyen túl sokan voltunk. Ezen kívül nem minden feladatnál volt egyértelmű, hogy hova kell menni egy feladat megoldásához (GPS koordináták).

Maga a játék menete tetszett, és ha ezeket a hibákat kijavítják benne, akkor egyértelműen sokkal élvezetesebb és versenyszerűbb lesz az egész. 

A feladatok önmagában jók voltak, ám néhánynak a megfogalmazása kicsit bonyolult volt a megszokott logikai feladatokhoz képest. Sőt, egy-két feladatnak nem találtuk igazán értelmét, vagy nem értettük a matematikai problémát. A feladatok nagy részénél volt valamilyen illusztráció is az instrukciók mellé, ami néha segített, ám néha félrevezetett minket a megoldásnál. 

Ezeket félretéve az, hogy a szabadban volt, véleményem szerint sokat emelt az egész verseny színvonalán. Mivel a versenyeket általában az iskolákban tartják, ezért sokszor nagyobb stressz alá esünk, ám így a természetben az egész sokkal szabadabb volt és nyugodtabban oldhattuk a feladatokat.”