MÓRICZOS SIKER A PEST MEGYEI MATEMATIKA VERSENY DÖNTŐJÉBEN

 

Iskolánk hagyományaihoz híven, ebben a tanévben is részt vettünk a Pest Megyei Matematika Versenyen. Az iskolai forduló november 6-án délután került megrendezésre, melyen mind a négy évfolyam szép számmal képviseltette magát. A verseny célja kettős, egyrészt a megye legjobb matekosainak motiválása és a döntőn dobogós helyezést elérők megjutalmazása, másrészt az érettségire való felkészítés segítése.

A feladatsorok3 különböző típusú feladatból állnak: vannak úgynevezett "rutin" feladatok, melyek a matematika iránt való "alázat" mérésére és a sikerélmény biztosítására szolgálnak. A 4 db – elsősorban – logikai feladat az összetett gondolkodást ellenőrizte és 2 db, minden részletre kiterjedő precíz kidolgozás mérésére szolgáló feladatot is tartalmaznak. A versenyzők néma elmélyültségben oldották meg a szervező – Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium-által kitűzött feladatokat.

Örömmel értesültünk, hogy a verseny DÖNTŐ megmérettetésén, ahol  iskolánkat Galbács Márton 10.a osztályos tanuló képviselte,  – akit a versenyen elért pontszáma alapján hívtak meg a versenyen  való részvételre –  a döntőben az előkelő 8. helyezést szerezte meg.

 

Gratulálunk!

Pluhár Viktória
felkészítő tanár