Iskolánk egyike volt annak az öt magyarországi középiskolának, amelyek részt vehettek a  United Way Alapítvány által szervezett InnoMate programban.

A program nagyszabású nyitórendezvényét 12 alkalmas klubfoglalkozás követte. A diákok önismereti és csapatépítő tréningen vettek részt, majd a megalakuló csapatok egy-egy általuk választott projekten kezdtek el dolgozni. Az első megmérettetés a projektet bemutató kisfilm elkészítése volt. A legkiválóbb 6 csapat vehetett részt a döntőben, ahol a Gimnáziumot két csapat is képviselhette: a „Sixth Sense” egy látássérültek tájékozódását segítő speciális eszköz ötletével pályázott, a Busztro csapata pedig a streetfood világát szeretné ötvözni a retró hangulattal, mindehhez egy igazi Ikarus buszt szeretnének újra életre kelteni.

A SixthSense csapat első helyen végzett a döntőben, a Busztro csapata a 3. helyezés mellett a közönségszavazás nyertese lett! Mindkét csapat 100-100.000 Ft-os támogatást nyert a United Way Alapítványtól, amelyet a projektjük fejlesztésére fordíthatnak, illetve mindkét csapat meghívást kapott a egy 3 napos, innovációs táborba, ahol mentorok segítségével továbbfejlesztették projektjeiket.

A továbbiakban a Busztro csapat táborról szóló beszámolóját olvashatják:

Az első napon megérkeztünk a CEU épületébe és találkoztunk a többi csapattal. Először csapatépítő játékokat játszottunk, aminek az volt a célja, hogy jobban megismerjük egymást. Ezt követően egy olyan programban vettünk részt, amelyben elsajátíthattuk a vitázás csínját-bínját. Még az egyetem területén kaptunk ebédet és üdítőt bőséggel. Este elfoglaltuk a szállásunkat, ami viszonylag jó volt. Utána elmentünk vacsorázni, ahol inkább kevesebbet kaptunk, mint többet, de az viszont finom volt.

A második nap folyamán találkoztunk mentorunkkal, akivel tovább fejlesztettük a projektünket. Kitaláltuk az üzleti tervet, és egy marketing prototípus elkészítésébe is belevágtunk. Délután elkezdtük bemutatónk elkészítését. Ezután egy tematikus sétán vettünk részt Budapest belvárosában egy építésszel. Vacsora után még folytattuk a bemutatónkat.

A harmadik napon hamarabb mentünk be, mint a többiek, hogy át tudjuk címkézni saját logónkkal az üdítős palackokat. Befejeztük a bemutatónkat és mindenki előadta a saját ötletét az ebéd után. A zsűrik nagylelkűen felajánlottak plusz lehetőségeket is a résztvevők számára.

Összesítve megosztott negyedik helyet értünk el, és hogy ezt elérjük kitartóan kellett dolgozni, és nagyon fontos volt, hogy összetartson a csapat, még hajnali kettőkor is. Hosszú utat jártunk be, hogy eljussunk idáig, de megérte mert sok tapasztalatot gyűjtöttünk az iskolai felkészüléstől kezdve a tábor utolsó napjáig és nagyon jól éreztük magunkat.