Látogass ki április 13-án a Vivicittá jótékonysági futásra a Margitszigetre, vagy támogasd adománynyűjtő kezdeményezésünket!

Sok ember úgy gondolja, hogy egyedül kevés ahhoz, hogy változást érjen el. Amíg mi olyan környezetben élhetünk ahol természetes a tiszta ivóvíz és adottak a tisztálkodási lehetőségek, addig a világ más részein gyermekek milliói halnak meg évente a szennyezett vizek miatt kialakuló betegségekben. Pedig 800 Ft értékű víztisztító tabletta akár egy évre elegendő tiszta vizet biztosíthat egy nehéz körülmények között élő kisgyermek részére.

A világon jelenleg 51 országban mintegy 82 millió ember szorul humanitárius segítségre. Az UNICEF azért dolgozik, hogy minden rászoruló gyermek hozzájusson tiszta ivóvízhez, alapvető élelemhez és az életmentő védőoltásokhoz.

15-16 éves fiatalként egyre többet fogunk fel a világot érintő problémákból. Sportszerető osztályként elhatároztuk, hogy az UNICEF színeiben indulunk a Vivicitta iskolai futamán, hogy mi is tegyünk valamit nehéz körülmények között élő társainkért. Ezzel párhuzamosan szeretnénk megszólítani és cselekvésre ösztönözni a felnőtteket is: kérjük, álljanak mellénk, nagylelkű adományaikkal támogassák a kezdeményezésünket!

Adománygyűjtő profilunk a következő linken érhető el:

https://teistehetsz.unicef.hu/jotekony_futas/2-6286

A felületen online adományozásra van lehetőség, amely az egyik legkönnyebb, leggyorsabb és legbiztonságosabb módja a segítségnyújtásnak.

Köszönjük szépen!

9.A osztály