Az a körülbelül 9 órás busz út egész gyorsan eltelt. Talán a hajnali kelés, a fáradtság, vagy azért, mert jó volt a társaság. Az első úticélunk Aquileia volt, ahol sajnos csak egy pár órát töltöttünk. Megnéztük a Szűz Mária Bazilikát, a romokat és a mozaik múzeumot. Ezután folytattuk utunkat a szállodánk felé, Padovába. A szobák kiváló állapotúak,  rendezettek és tiszták voltak. A környék is nyugodt volt (mielőtt mi megérkeztünk volna 🙂).

A 2. napunkat Veronában töltöttük. Egy hosszas séta után be akartunk menni megnézni Júlia szobrát, aminek az ihletője Shakespeare műve által lett híres. Ebben az időben túl sokan voltak a szobor körül, ezért csak később volt  lehetőségünk megnézni, illetve megfogni a szobrot, mikor már lecsillapodott a tömeg. Harmadik napon vonattal indultunk Velencébe. Szavakkal le sem tudom írni, hogy mennyire gyönyörű volt. Az a sok látnivaló, azok a kedves kis szűk utcák, a tenger sós illata és persze a rengeteg pizzázó. Az a jó pár óra is kevés volt ahhoz, hogy felfedezzük egész Velencét. Az 5 órás séta után még Padovát is körbejártuk. Utolsó nap korán reggel elhagytuk a szállásunkat és elbúcsúztunk Olaszországtól. Hazafelé vezető utunk alatt lehetőségünk adódott pár órára megállni Szlovénia fővárosában, Ljubljanában. Mesés város… Ha lehetett volna, akkor inkább hajnalban értem volna haza, csak hogy eltölthessek még pár órát a városban.

Az ilyen sulis utazást mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon sok élménnyel gazdagodtam és nagyon jól éreztem magam a 4 nap alatt.

Három éves olasz tanulásom során sikerült elsajátítanom az egyszerű kijelentéseket, kérdéseket. Próbáltam megértetni magam az olaszokkal, viszont volt, hogy könnyebben és gyorsabban sikerült a kommunikáció angolul. A lényeg, hogy megértettük egymást. Az időjárás is egész végig nekünk kedvezett. Egyszerűen minden tökéletesen alakult.

Innen is  szeretném még egyszer megköszönni tanáraimnak a szervezést, diáktársaimnak a vicces pillanatokat, és a sofőröknek, hogy épségben eljuttattak minket oda és vissza is.

Czintula Dalma

  1. B