Iskolánk egy sikeres pályázat kapcsán részt vehet a United Way Magyarország és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által közösen szervezett Innomate programban, melyre az országból 6 középiskola került kiválasztásra .  Ennek kapcsán február 6-án megtartottuk helyi Ötletversenyünket, melyen közel 100 diák vett rész, s kilenc megvalósítható projekt született. Az eseményen részt vettek a szervezők részéről fiatal vállalkozók, akik ötleteikkel, észrevételeikkel segítették a diákok munkáját. A jó hangulatú, izgalmas délután során 9 csapat versenyzett egy-egy saját projekttel, s a nap végén a győztes csapat értékes nyereményt vihetett haza.
A program célja, hogy segítse a fiatalokat a XXI. századi érvényesülésben. Kreatív, kritikusan gondolkodó, nyitott fiatalok képzése a cél, akik az iskolai élet után tudni fogják, hogyan valósítsanak meg ötleteket, hogyan dolgozzanak együtt, s pontosan ismerik gyengeségeiket és erősségeiket.
A programban iskolánkból 4 mentorpedagógus fogja segíteni az Innomate klubba bekerült 25 diákot a következő 12 héten, hogy csapatokban dolgozva életre hívjanak egy közös ötletet, melyek közül a legjobb részt vehet az országos versenyen.