A korszerűsítés az Új Széchenyi Terv „Természettudományos oktatás komplex megújítása a Móricz Zsigmond Gimnáziumban” című, TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0013 azonosítószámú projektjének egyik résztevékenysége. A projektet kedvezményezettként a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ kezdte meg, jogutód szervezetként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ folytatja annak megvalósítását; a projekt teljes mérete 305 426 571 Ft.

A sikeres pályázatnak köszönhetően a gimnázium magasföldszintjén két, egyenként 18-18 tanulót befogadni képes (igény szerint összenyitható) ikerlaboratórium, valamint tanári szoba, szertár, vegyszerraktár / előkészítő helyiség, öltöző helyiség / tanterem, tágas fogadótér került kialakításra. A természettudományos laboratórium legmodernebb eszközökkel (digitális mikroszkópok, mérőműszerek, informatikai-és kísérleti eszközök) történő felszerelése is megvalósult, így már ebben a tanévben teljes mértékben felszerelt oktatási komplexum várja tanulóinkat. A korszerű oktatási eszközök alkalmazására jó példa, hogy a laborban beüzemelésre került interaktív 3D tananyag vetítésére és fejlesztésére alkalmas infokommunikációs technológia is.

A pályázat fontos eleme, hogy a gimnázium diáksága mellett tizenegy szentendrei, valamint környékbeli általános iskola tanulói és tanárai is részt vesznek a programban. Délelőttönként fizika, biológia, földrajz és kémia órákat már 2014 szeptemberétől tartanak a komplex laboratóriumban.

A felsorolt projekt tevékenységekről a hivatalos projektzáró konferencia alkalmával – 2014. november 19-én – részletesen beszámoltunk a projektben közvetlenül és közvetett módon érintett célcsoportoknak. A konferencián a partneriskolák tanárai, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentendrei Tankerületének munkatársai, a gimnázium oktatói és diákjai, a társprojektek képviselői, valamint sokan mások is részt vettek. A projektnyitón köszöntötte a résztvevőket Dr. Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár, Verseghi-Nagy Miklós Szentendre polgármestere, Csepreginé Volosinovszki Mária a Szentendrei tankerület igazgatója, Halász József projektmenedzser, a KLIK Fővárosi Szakképző Osztályának főosztályvezetője és Kerezsi Csaba intézményvezető. Látványos kísérletet mutatott be Sárospataki Barnabás kémiatanár és Pintér Bertalan laboráns. A résztvevők az állófogadás előtt előadást hallgattak Dénes Józseftől a PÖYRY Erőterv Zrt. elnök-vezérigazgatójától, Kucsera Emil antropológus-geográfustól, majd Kónya Noémi kémia-biológia szakos tanár, intézményvezető-helyettes bemutatta a 3D kivetítőrendszer felhasználhatóságát a biológia és kémia tárgyak oktatásában.

Az elnyert támogatás összege: 305 426 571,- Ft;

A projekt megvalósítás időszaka: 2013. február 01. – 2014. július 31.;

Kedvezményezettek: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ;

Projekt azonosító: TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0013;

Szentendre TV tudósítása

                

Kapcsolódó fotók