Ebben az évben, május 3-án, ismét megrendeztük a Sport- és Fitness Napot az iskolánkban. Óriási érdeklődés mellett olimpiai és világbajnokokat sikerült elhívnunk előadóként.  

Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az iskola diákjai hiteles, nagy eredményeket elért sportolóktól halljanak előadásokat a sport, az egészséges életmód, mentális egészség, egészséges táplálkozás témakörében. 

A napot úgy szerveztük, hogy a tanulóink 2 elméleti és 1 gyakorlati foglalkozáson vehettek részt. Mindenki megválaszthatta az érdeklődésének megfelelően, hogy melyek azok a foglalkozások, amelyeken részt kíván venni. 

Az első két órában előadásokat hallhattunk Lakatos Péter életminőség tanácsadótól, Béres Alexandra fitness világbajnoktól. Itt volt körünkben Kovács Lajos erőemelő világbajnok, Hosnyánszky Norbert olimpiai bajnok vízilabdázó, Lénárt Csaba személyi edző, Fekete András a Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat tagja és kutyája, Varga Tamás a Sportmaji egészségfejlesztő digitális mozgásos játék kitalálója. Bemutatót láthattunk Csikós Péter kick-boksz világbajnoktól és Koknya Péter kick-boksz magyar bajnoktól, valamint segítőiktől.  Jóga, hangtál foglalkozásokon, valamint Lehosik Mariann pszichológustól a mentális egészség megőrzéséről és a stressz kezeléséről hallhattunk érdekes lehetőségeket. 

Az egészséges táplálkozás jegyében diákjaink saját maguknak mixelhettek ebédre salátát. 

Bemelegítésként egy közös iskolai aerobikot tartottunk, majd a gyakorlati órán különböző táncokon (salsa, hip-hop, just dance), kerékpáros ügyességi versenyen, ügyességi akadálypályán, TRX foglalkozáson, „Erős ember versenyen”, játékos feladatokkal tűzdelt futóversenyen vehettek részt diákjaink. 

Az időjárás is kegyes volt velünk, mert a hűvös áprilisban ezen a napon igazi tavaszi napsütésben, kültéren rendezhettük meg ezt a nagyszerű eseményt. Összességében egy rendhagyó, mozgalmas és érdekfeszítő Fitness Nap kerekedett a rendezvényből. Köszönjük Mindenkinek, aki a segítségünkre volt és hozzájárult a nap sikeréhez. 

Az iskola testnevelői