A szalagavató bál mindig fontos esemény az iskolánk életében. Az érettségire való felkészülés kezdetét ezzel régi diákhagyománnyal szoktuk emlékezetessé tenni

A szalagavató bál mindig fontos esemény az iskolánk életében. Az érettségire való felkészülés kezdetét ezzel a régi diákhagyománnyal szoktuk emlékezetessé tenni. A szalag jelzi: viselője nem akárki, hanem érettségire készülő diák, maturandus.

Ebben az évben is, immár harmadszor a budakalászi sportcsarnok adott otthont a rendezvényünknek. Az ünnepséget lázas készülődés előzte meg: a 11. a osztály diákjai sok-sok munkával valódi báltermet varázsoltak a sportcentrumból, mi pedig hetek óta készültünk, hogy a versekből, prózarészletekből összeállított műsorunkkal valóban elgondolkodtató útravalót adjunk át a végzősöknek.

Gimnáziumunk hagyományai szerint az évfolyam kiemelkedő teljesítményű tanulóinak az igazgató úr tűzte fel  a szalagját. Jeles és kitűnő tanulmányi eredményéért, ill. közösségi munkájáért Koren Mátyás, Nagy Kata, Havasi Eszter, Borbély Brigitta, Boczán Zsófia, Ladányi Hunor, Kaszás Zsófia és Novák Júlia  vehette át Kerezsi Csaba igazgató úrtól a szalagot.

Megható pillanata volt az ünnepségnek az, amikor a közönség soraiban helyet foglaló volt móriczos szülőket, nagyszülőket szólították fel a színpadra, ezzel szerettük volna  megköszönni a bizalmat egykori tanítványainknak, hogy hűségesek maradtak hozzánk, és gimnáziumunk hírnevét átörökítették az új generációkra.

A 12-esek a szalagtűzés és az igazgatói beszéd után mutathatták be tánctudományukat. Mindez méltó módon tette fel az i-re a pontot, hiszen nemcsak a lányok voltak gyönyörűek a szép ruháikban, hanem az előadások során a fiúk is alaposan kitettek magukért. Ők is régóta készülhettek erre az estére, és meg is lett az eredménye. Ha izgultak is egyáltalán, a színpadra érve levetkőzték szorongásukat.

Úgy vélem, a szalagavató mindenkinek emlékezetes marad, szülőknek, tanároknak és a diákoknak egyaránt. De főleg a diákoknak. Mi, 11-esek, akik részt vehettünk benne, rálátást nyertünk, mi vár ránk jövőre. A hamarosan ballagó 12. évfolyam tanulói pedig egy újabb (és talán nem az utolsó) móriczos emlékkel gazdagodhattak.

Kocsis Ambrus, 11.b

{kepek}stories/2011_11/szalagavato2011{/kepek}