Iskolánk négy végzős osztályának szalagavató ünnepsége több évtized után újból a Gimnázium épületében volt. Erre az alkalomra ünnepi díszbe öltözött sportcsarnokunk. A 11. b osztály műsora és az igazgatói köszöntő után a végzős osztályok szalagtűzése és táncai következtek.

 

Négy végzős osztályunk szalagavató ünnepségének több évtized után újra a Móricz Gimnázium épülete adott otthont. A 11. b osztályosok műsora után az igazgatói köszöntő is ezzel a gondolattal kezdődött, mielőtt a végzősöknek szánt útravaló gondolatok elhangzottak volna:

"Mindenkit nagy szeretettel köszöntök a Móricz Zsigmond Gimnázium szalagavató ünnepségén, több évtized után újra itthon, itt a gimnáziumban. Külön öröm számomra, hogy ez a folytonosan megújuló, mégis hagyományos rendezvény oda tért vissza oda, ahová való: Szentendrére, a Móricz falai közé. Ünnep ez a nap azért is, mert négy végzős évfolyamunk mellett tulajdonképpen egy ötödik osztályunk is szalagot kap ma: egy néhány évvel ezelőtti hagyományteremtő esemény nyomán ugyanis szalagot kapnak az egykori móriczos diákok. Ők mára már szülők és nagyszülők. Gyermekeikhez hasonlóan egykoron maguk is ennek az iskolának padjait koptatták. Harmincegyen vannak, így azzal szembesülni, hogy ez az iskola évtizedek után is képes egykori tanulóit iskolai rendezvényen köszönteni. Az ő jelenlétük megerősített abban, hogy ez a köszöntő szülőhöz, diákhoz egyaránt kell szóljon."

A végzős osztályok szalagtűzésetáncai és az évfolyamkeringő után a szülőkkel, vendégeikkel keringőztek a tizenkettedikesek-tizenharmadikosok.

Alábbiakban néhány kép a december 8-i szalagavatóról:

Szalagavató képei {phocagallery view=category|categoryid=2|limitstart=0|limitcount=0}