Vasárnaptól a fűtés működik, a hibákat helyreállították. A hideg épület átfűtése -különösen aula, tornacsarnok, 400-as épület folyosói- kissé időigényes, de a tantermekben már vasárnap délutánra is jó meleg lett.

Tájékoztatjuk diákjainkat és a szülőket, hogy a gimnázium fűtési rendszerében komoly problémák léptek fel, óránként közel 100 liter víz folyik el a talajba. Hőkamerás vizsgálattal beazonosítottuk a meghibásodás helyét, a javítási munkálatok kedden kezdődnek. A rendkívül  hideg időjárás miatt jelen feltételek mellett olyan gyenge a fűtés hatásfoka, hogy az épület nem minden részén tudjuk biztosítani a minimális hőfokot, így -az intézményfenntartó tájékoztatása mellett- a következő intézkedéseket léptettük érvénybe:

  • Rövidített, 35 perces órákat tartunk, egy 25 perces nagyszünettel (11,35 – 12,00-ig). Így a nyolcadik órák is véget érnek 14,00 óra előtt.
  • A leginkább érintett 3 tanteremben (9. c, 11.c és 12. c osztálytermei), ahol reggelre a hőmérséklet 15 C fok volt, nem lesznek órák ezen a héten.
  • A testnevelés órákon ezen a héten nem kérjük számon az elvárt felszerelést, a tanulók hozzanak magukkal melegítőt, szabadidőruhát.
  • Az aulában mindenki igénye szerint meleg teát kap a szünetekben.
  • A Szülői Közösség kérésére: azoknak a tanulóknak, akiknek a szülő igazolja a hiányzását a pénteki napra, az osztályfőnökök a három szülői alkalmon túl is elfogadják az igazolást.

Amennyiben további tantermekben sem tudnánk biztosítani az előírt hőmérséklet-minimumot, az igazgató tanítási szünetet rendelhet el.

A hiba elhárításáig türelmeteket / türelmüket kérjük!

 

Videó összeállításunk a hűvös napokról: "Cool" a szitu…

A hidegre való tekintettel, a Diákönkormányzat által szervezett farsangi mulatságot egy héttel eltoltuk… Részletek a DÖK honlapján, ITT!