A közétkeztetés felfüggesztése kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk a szülőket és tanulókat…

 

Március 2-án (szerdán) késő délután az iskola tudomására jutott, hogy a mai (március 03. – csütörtök) naptól a közétkeztetést végző cég a szolgáltatását felfüggeszti. Mivel szerződéses viszonyban a közétkeztetést végző céggel az intézményfenntartó áll, ezért a gimnáziumnak semmilyen lehetősége nincs a szolgáltatás visszaállítására vagy bármilyen tárgyalások kezdeményezésére. Amíg az intézményfenntartó a helyzet normalizálódását eléri:

  • rövidített órákat tartunk (40 perceseket), nagyszünetet nem tartunk, de a 7-8. órák szerdától nem maradnak el.
  • kérjük, amennyiben lehetőségük van, lássák el gyermekeiket bőséges tízóraival
  • csütörtökön és pénteken az iskolai alapítvány és az intézménynek az intézményfenntartó biztosította egyéb forrásból (tehát nem a befizetett térítési díjból!) az ebédes tanulók hideg ebédet kapnak
  • azokra a napokra, amelyekre nem volt biztosítva meleg étkezés a tanulóknak a befizetett térítési díjakat visszafizetjük, várhatólag jövő héten szerdán (március 16.).
  • honlapunkon keresztül folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a helyzet alakulásáról.

A nehézségekért türelmüket és megértésüket kérjük, a Móricz Zsigmond Gimnázium mindent megtesz a gyermekek érdekében, de jelen helyzet kialakulásáért felelőssége nincs, megoldani nem tudja, valamint határozottan cáfoljuk azokat a sajtóhíreket, mely szerint csupán 2-3 intézményben nem megoldott a közétkeztetés: a kollégiummal nem rendelkező középiskolák többségében otthonról hoznak a tanulók ételt, hideg ebédet kapnak, vagy alkalmilag kapnak meleg ebédet vállalkozói v. helyi önkormányzati segítséggel.

Pest Megye Önkormányzatának állásfoglalása

Képek:

A képeken a gimnázium pedagógusai és dolgozói készítik, majd osztják az "ebédet":

{kepek}stories/2011_03/menza{/kepek}

A Metropol címlapján is…

{kepek}stories/2011_03/metropolmenza{/kepek}

 2011. március 11. 705 – harmadszorra is, aktualitások a Budapesti Regionális Híradóban

2011. március 7. 1640másodszorra is a Magyar Televízió vezető híre a Regionális Hiradóban… KATTINTSON IDE A MEGTEKINTÉSHEZ

2011. március 4. 1640a Magyar Televízió vezető híre a Regionális Hiradóban… KATTINTSON IDE A MEGTEKINTÉSHEZ