A 2019. január 19-i központi felvételik fontos tudnivalói…

A központi felvételi vizsgák valamennyi vizsgaközpontban egy időben kezdődnek 2019. január 19-én, szombaton 10,00 órakor- így erről a vizsgáról személyre szóló értesítőt nem küldünk.

Mivel a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban sok vizsgázó teljesíti a vizsgát, kérjük, hogy a könnyebb eligazodás érdekében:

– Szombaton érkezzenek meg legalább 9,30-ra a Gimnáziumba, hogy a tanulók elfoglalhassák kijelölt helyüket és vizsgatermüket, valamint meghallgathassák a kötelező vizsgatájékoztatót.
– Megérkezést követően először az aulában keressék ki az ábécé sorrendbe szedett vizsgázói névsorból a vizsgázó sorszámát és a mellette szereplő teremszámot!
– Az aulában és az épületben útmutató táblák és a Diákönkormányzat tagjai segítik a tájékozódást.
– A vizsgateremig természetesen a hozzátartozók is elkísérhetik a vizsgázókat, de a vizsgaterembe csak a vizsgázó mehet be. A vizsgateremben a tanulónak a sorszámának megfelelő padba kell ülnie (minden padban egy tanuló ül, a padra rá lesz írva tanuló sorszáma)!
– A vizsga menetéről, az eredmények megismerésének lehetőségeiről a tanulók a vizsgateremben is tájékoztatást kapnak, ennek írásos változata az aulában is megtekinthető, ill. az oldal aljáról letölthető.

  • Kérjük, minden vizsgázó hozzon magával személyazonosításra alkalmas fényképes okmányt! (személyi igazolvány v. diákigazolvány v. útlevél)
  • A vizsgákra az okmányokon kívül csak írószerszámra van szükség, körzőn és vonalzón kívül semmilyen segédeszköz sem használható (számológép, függvénytábla, szótár stb.)!
  • A tanulási nehézséggel küzdő, sajátos nevelési igényű tanulók pedagógiai szakszolgálat szakvéleménye alapján igazgatói határozatban kaptak mentességet. A határozatokat –melyben minden tájékoztatás szerepel a mentesítésről– ajánlott küldeményként postáztuk. Ha valakihez mégsem jutott el a határozat írásos változata, kérjük, keressen fel minket a hét folyamán.

Sikeres vizsgákat kívánunk!

A vizsga menete, az eredmények megismerésének lehetőségei