Hatvani Zsolt

magyar nyelv és irodalom, fizika

A Szegedi Tudományegyetemen 2002-ben szereztem meg a fizika tanári, majd egy évvel később a magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanári diplomámat. Az egyetemi tanulmányok mellett foglakoztam a Kárpát-medence népzenei és néptánc hagyományával, amit egyfelől a hazai és külföldi színpadokon mutattam be, másfelől honi kulturális rendezvényeken adtam tovább az érdeklődőknek.

2003-tól Szegeden egy élelmiszeripari szakközép és szakiskolában foglalkoztam fiatalokkal, majd Leányfalun az általános iskolában tanítottam nyolc évig. Az előző tanévben óraadó tanárként csatlakoztam a gimnázium tantestületéhez.

A középiskolai időszakban az adaptív és a kooperatív tanítási technikák kerültek az érdeklődésem fókuszába. Az Arany János Tehetséggondozó Programban egyéni fejlesztési utakat dolgoztunk ki hátrányos helyzetű diákok számára, nyomon követtük fejlődésüket. Nagy hasznomra szolgált ebben a tanulási környezetben a továbbképzéseken elsajátított kommunikációs és konfliktuskezelési technikák napi gyakorlata.

Az általános iskolai, önfejlesztési szempontból motiváltabb környezetben a tehetséggondozás szélesebb palettáján mozoghattam a diákjaimmal. A Dunakanyar vers-, mese- és prózamondó versenyein eredményesen szerepeltek tanulóim, egy diákom pedig a Hatvani István Fizikaverseny 4. helyét szerezte meg.

Leányfalu kulturális életébe folyamatosan szövődtem bele. A Ravasz László Könyvtárban irodalmi témájú műhelymunkákat tartottam, előadásokat szerveztem, valamint a Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítótérben 2019-ben megnyitott interaktív szemléletű Móricz Zsigmond kiállításhoz két társasjátékot készítettem Gályász Attila festőművésszel.

Szívesen zenélek.