Horti Csilla

Kémia

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem vegyészmérnöki, majd mérnök-tanári diplomámat. 2004-től a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakiskolában tanítottam a biológia-kémia tagozatos gimnáziumi osztályokban kémiát, szakmai tárgyakat és laboratóriumi gyakorlatokat. Ezzel párhuzamosan négy évig a gödöllői Kisállattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet Genetikai Osztályán dolgoztam, bekapcsolódva az ott zajló kutatási munkába.

2011-től már teljes állásban tanárként folytattam pályámat, a technikus képzésén tanítottam szakmai tárgyak elméletét és gyakorlatát, vizsgára és versenyekre készítettem fel a tanulókat. Rendszeresen voltam osztályfőnök és évekig a természettudományos és szakmai munkaközösség vezetője is.

2015 óta részt veszek vizsgabizottsági tagként a Petrik Lajos Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnázium technikusi vizsgáin.

2017-től a Fóti Szabad Waldorf Gimnáziumban készítettem fel tanulókat emelt- és középszintű kémia érettségire. 2018-ban középiskolai Fizikai kémia tankönyvet írtam szerzőtársammal.

2019 szeptemberében lettem a Móricz Zsigmond Gimnázium kémia tanára.