Orosz Ákos

Testnevelés

A sport végigkísérte életemet, tizenhárom év atlétikai pályafutás során kb. 15 korosztályos Magyar bajnoki címet nyertem különböző versenyszámokban.

A sport iránti elkötelezettségem ösztönzött abban, hogy további ismereteket szerezzek, és a karrieremet a sport területén építsem. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő szaktudás, amelyet a Testnevelési Egyetem képzésein Sportszervező, Egészségfejlesztő, Szakedző és Testnevelő tanári szakokon sajátítottam el. Rengeteg hasznosítható tudást, tapasztalatot, önbizalmat szereztem az itt eltöltött évek alatt, hogy még jobban tudjam végezni testnevelő tanári, edzői munkám.

2012 óta Atlétika edzőként dolgozom a Dunakeszi Vasutas SE-ben, ahol én is edzettem.

Serdülőtől felnőtt korosztályig hazai és világversenyekre egyaránt készítek fel saját nevelésű tanítványokat. Edző kollégámmal sikerült két Ifjúsági Európa-bajnokot (Eszes Dániel 110 m gátfutás, Huller Dániel 400 m gátfutás ) és számos országos bajnok tanítványt kinevelnünk. Munkámat a Magyar Atlétikai Szövetség elismerése mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018-ban elismerő oklevéllel jutalmazta.

Küldetésemnek tekintem a fiatalság sportra, egészséges életre való nevelését. A nevelés folyamatában fontosnak tartom a rendszerelvű gondolkodást. Állítsunk, építsünk fel a diákok számára is világos értékrendet és célokat, amit következetesen elvárunk. Célom az értékek mentén gondolkodó felnőtté nevelés, és hasznosítható tudás átadása.