2012. február utolsó napján a Diákönkormányzat szervezésében egy nem mindennapi irodalomórán vehettek részt az iskola tanulói. 

A Kávészünet nevű együttes tartott egy interaktív, irodalmi koncertet az iskola aulájában.

Az együttes két tagját, Popovics Györgyöt és Németh Ferencet a Diákönkormányzat hívta a költészet napja alkalmából, akik természetesen örömmel fogadták meghívásunkat. A Diákönkormányzat célja ezzel a rendezvénnyel az volt, hogy meg próbája közelebb hozni a magyar irodalmat a diáksággal.

A közel 50 perces előadás során hallhattuk Ady Endre, József Attila, Petőfi Sándor és sok más magyar költő verseinek megzenésített változatát és az együttes saját szerzeményét – A pocakos lányt – is mely nagy sikert ért el a diákság körében és közös éneklésre is lehetőségünk volt.

A trendhagyó irodalomóra anyagából azonban felelés is lesz: az iskola tanulóinak lehetősége nyílik egy, a kávészünet által megzenésített vers letöltésére, melyet minden egyes résztvevőnek meg kell tanulnia. A verset a költészet napján a tanulóktól az irodalom tanárok kérdezik ki. Az együttes ezeknek és a korábbi verstanulási eredmények alapján tanulmányt készít „A megzenésített versek, verstanulásra gyakorolt, mérhető hatásai” címmel.

A koncert után az együttes elmondta, hogy nagyon jól érezték magukat és több diáktól is hasonló vissza jelzést kaptunk. Reméljük, hogy a későbbiekben is lehetőségünk lesz hasonló program megszervezésére!

Bese Konrád – a Diákönkormányzat elnöke

 

Képek a Diákönkormányzat honjapján {Koszorús Heni képei}

Videó: Kávészünet a Móriczban! (József Attila – Mama)

A panorámaképeket köszönjük: Vadas Géza 11.a osztályos tanulónak!
 Nagyobb megtekintéshez kattintson a képre!

alt

alt

alt