Izgalmas programoknak lehettünk részesei március 31-én, a Természettudományos Találkozó napján.

Reggel akár UFO-nak is vélhette az álmosan érkező diák az Utazó Planetárium hatalmas kupoláját, melyet az aulában állítottak fel. Összesen 180 természettudományos érdeklődésű tanuló vehetett részt egy fantasztikus virtuális űrutazáson. Délután a Természettudományos Találkozóra (TETA) került sor meghívott előadókkal, diákelőadásokkal. Láthattunk hologramkiállítást, megismerkedhettünk AIBO-val, az ELTÉ-ről érkező robotkutyával, s a legbátrabbak lángot táncoltathattak a tenyerükön.

Németh Evelin, a szervező 11. A osztály tanulója így emlékezett vissza:

"…Az aula megtelt, a reál osztályokon kívül az összes többi szakról is érkeztek érdeklődők, és sok tanár is kíváncsi volt arra, hogy mivel állunk elő. Ahogy a mikrofon előtt álltam, és a kezdésre várva végignéztem a tömegen, éreztem a felénk áradó érdeklődést, ám láttam az osztálytársaim feszültségét is. Rajtunk kívül nem sokan fogták fel, hogy mekkora tétje van ennek az egésznek: az első TETA – és az első benyomás a legfontosabb, ez dönti el a következő TETÁk megítélését is, nem szúrhatjuk el! Nagy levegőt vettem, mosolyt varázsoltam az arcomra, és köszöntöttem a megjelent vendégeinket. Megkezdődött a TETA…"

A Találkozóról beszámolt a TV Szentendre  Városi Televízió, s az esemény megjelent az Utazó Planetárium facebook-oldalán is.

http://tvszentendre.hu/musor/szentendre_ma_tv_szentendre_2017_04_03

https://www.facebook.com/UtazoPlanetarium