A 9.A osztály média csoportjának beszámolója a kertprojektről.

Idén kezdtük gimnazista éveinket a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban. De kik is vagyunk mi és mit takar a címben említett ültetés és gazolás?

Nos a gimnázium kilencedik évfolyam reál tagozatára járunk,és azt a feladatot kapta az osztályunk év elején, hogy kisebb nagyobb segítséggel valósítsunk meg egy kertprojektet az iskolánk udvarán. Nagyon megtetszett az ötlet, így hát belevágtunk. Az osztályt több csoportra bontották, mindenkinek jutott valamilyen munka. Mi négyen alkotjuk a  média csoportot. A mi feladataink közé tartozik a munkafolyamatok dokumentálása, amit képekben valósítunk meg. Valamint ennek a cikknek a megírása is.

De miért is jó ez nekünk? Nincs elég bajunk az iskola falain belül? A sok felelés, dolgozat stb… Nos az igazság az, hogy szerintünk ez a projekt jól összehozta a csapatot. Igaz, hogy elég sok a tennivaló, és a projekt eleje nem is volt olyan izgalmas a sok kapálással és gazolással, de minden éremnek két oldala van. A projekt során megtanulnak a nagyobb egyéniségek is csapatban dolgozni, és lássuk be négy év nem is olyan sok idő mint gondoljuk. De ezekben a plusz órákban is, amit együtt töltünk, rengeteg emléket szerzünk.

Ezen kívül, mivel reál tagozatosok vagyunk, és az osztály egyik fele biológiát és kémiát tanul emelt óraszámban, a kert kialakítása során a talaj minőségének felmérése és növények tanulmányozása is előnyösnek bizonyult a számunkra. Persze nem mindenki van oda a feladatokért, de sokak várják, hogy a sok munka meghozza gyümölcsét, szó szerint. Nagyon sok finomságot ültettünk, és alig várjuk, hogy megkóstolhassuk őket.

Örülünk, hogy belekezdtünk ebbe, és hálásak vagyunk a sok segítségért, támogatásért. Nagy szó, hogy tényleg valami maradandót alkothatunk, ami hasznos lesz az utánunk következő évfolyamoknak is. Reméljük a munkánk sokáig megmarad és másoknak is örömet okoz majd!

Alexa, Hanna, Heni, és Simon
9.A média csoport