A mai napon megjelent iskolánk részletes felvételi tájékoztatója. Az érdeklődő nyolcadikos diákok és szüleik részére több rendezvényt is kínálunk, melynek során megismerhetik gimnáziumunkat és választ kaphatnak kérdéseikre. Röviden összefoglalva a következő lehetőségeket nyújtjuk:

  • A jövő hét folyamán valamennyi környékbeli általános iskolába postai úton eljuttatjuk rövidített felvételi tájékoztatónkat és felkínáljuk a lehetőséget, hogy általános iskolájukban kapjanak tájékoztatást tőlünk a felvételi lehetőségekről.
  • Tájékoztató kiadványunk személyesen is kérhető a gimnázium portáján október 26 után.
  • November 11-én délután megtartjuk a gimnázium aulájában hagyományos felvételi tájékoztatónkat. A rendezvény 16,00 és 18,00 órakor kezdődik (ugyanaz az esemény, a résztvevők nagy száma miatt történik meg kétszer). Ezen bárki részt vehet, de regisztrációköteles az arányos létszámeloszlás miatt. A rendezvények előtt az iskola épülete is megtekinthető diákjaink kalauzolásával. Jelentkezni az eseményre a honlapunkon lehet november 04-től.
  • Nyílt napokat ezután tartunk, több alkalommal, így mindenki találni fog magának időpontot. Az érdeklődők létszáma miatt ezekre az eseményekre mindenki egy alkalomra regisztrálhat november 11-e után.
  • Felvételi tréningeket két szombaton tartunk: egyiket november 26-án, a másodikat december 10-én. Ezek az események a felvételi vizsgák gyakorlatát próbálják megismertetni a tanulókkal egy mintaírásbeli és egy mintaszóbeli megszervezésével. Ez a rendezvényünk maximum 120 fő számára nyitott, mivel sok pedagógus személyes jelenlétét igényli. Költségtérítése egyedül ennek a rendezvényünknek van. Regisztráció a honlapon lehetséges november 11 délutántól.
  • Személyes kérdéseiket a felveteli@mzsg.hu e-mail címen tehetik fel, ezen a címen egy munkanap alatt választ kapnak kérdéseikre.
  • Kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat is, a mai naptól rendszeresen naprakész információkat szerezhetnek a felvételi eseményeiről.

Sikeres felvételit kívánunk minden nyolcadikos diáknak!