Az alábbiakban a gimnáziumunkba jelentkezett tanulók felvételi jegyzékét olvashatják. Valamennyi tanulmányi területre külön-külön jegyzék készült. Megnyitásuk – elolvasásuk előtt kérjük, hogy feltétlenül olvassák el az ezek értelmezéséhez szükséges tudnivalókat is!

1.) Mi a felvételi jegyzék?

Nem a felvettek névsora! Ez egy lista, melyen a felvételizőink szerepelnek “erősorrendben”. (Elöl a legjobb, hátul a legszerényebb eredményt elérők.)

2.) Mire kell figyelni a lista értelmezésekor?

Arra, hogy egy listán az összes olyan tanulót szerepeltetni kell, aki jelentkezett az adott tagozatra, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelentkezett oda. Ezért minden listán kb. háromszor annyi tanuló van, mint aki oda fog járni (ugyanis hiába jelentkezett három helyre, nyilván egyre fogjuk csak felvenni.)

3.) Lehet-e tudni a listáról, hogy kit hova fognak felvenni?

NEM. De sok mindent lehet tudni az esélyekről. Az iskolák elutasíthatnak tanulókat. A listán ilyenkor mi „E” betűvel jelöljük meg a jelentkezést. Őket már biztosan nem fogják felvenni az érintett tanulmányi területre. Minél előrébb szerepelsz a listán, annál nagyobb az esélyed, hogy fel fognak venni.

4.) Mikor változtass jelentkezéseid sorrendjén?

Ne változtass azon, amit leginkább szeretnél! Ha az első helyre nem sikerül bejutnod, a második helyedre sorolódsz be, de ugyanolyan esélyekkel, mintha elsőnek jelölted volna!

5.) Mikor lehet megtudni, hogy kit melyik iskolába vettek fel?

Az Oktatási Hivatal április 23-án küldi meg számunkra a felvettek listáját. Ezután postai úton is értesítünk mindenkit.

 

Reál tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0001)

Humán tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0002)

4 évfolyamos angol nyelvi tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0003)

5 évfolyamos angol nyelvi tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0004)

5 évfolyamos német nyelvi tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0005)

TanDem tanulmányi terület felvételi jegyzéke (0006)