A Klebelsberg Ösztöndíjprogram díjait február 9-én adta át Balog Zoltán miniszter úr. A jövő pedagógusainak szóló díjakat a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Művészeti Nagyteremben adták át. A 800 fős hallgatósághoz miniszter úron kívül szólt Czunyiné Bertalan Judit államtitkár asszony valamint két pedagógus. Egyikük Kónya Noémi, iskolánk igazgatóhelyettese volt.

Alábbiakban az MTI tudósításából olvashatnak részleteket. Gratulálunk iskolánk méltó képviseletéért igazgatóhelyettes asszonynak!

„Balog Zoltán az idei ösztöndíjak ünnepélyes átadásán hétfőn a fővárosban azt mondta: azt szeretnék, hogy akik tanárnak jelentkeznek, azok jobb tanárok legyenek és tényleg tanítsanak. Azért hozták létre az ösztöndíjat, hogy megerősítsék a pedagógusok hivatásának megbecsülését, a nélkülözhetetlen tudást és tudni akarást, amivel csak a pedagógusok rendelkeznek. Erős tanítói rend, hivatásrend – fogalmazta meg a célt a miniszter Eötvös József szavait idézve.

Kónya Noémi, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium igazgató-helyettese kiemelte: a tanítás olyan különleges tevékenység, amiről nem beszélnek, csak csinálják. Hozzátette: nekik nincsenek átlagos napjaik és átlagos tanítványaik. Ha jól végzik munkájukat, részévé lesznek a diákok életének, ahogy az ők is a pedagógusok életének – mutatott rá.
Pásztor Gergely, a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója azt mondta: szívesen cserélne a leendő pedagógus-kollégákkal. A jó pedagógus ismérveiről diákjait idézte: "a jó pedagógus komoly, de humoros, következetes, de képes kivételt tenni, odafigyel a diákra, de azért nem túlságosan, érdeklődő, de nem tolakodó, tempós, de nem túl gyors (…), megjelenése esztétikus, elegáns, és a jó pedagógus szép is". Ha ilyen teremtmény nincs is, de olyan tanár van, aki folyamatosan képezi magát, nyomon követi tudományága alakulását és igyekszik diákjait bevonzani ebbe a csodavilágba…”

Sajtómegjelenések közül olvashatnak az alábbi helyeken:

Híradó.hu

Edupress