Kérjük idén is támogassa iskolánkat a Móricz Alapítványon keresztül adója 1%-ával! Adószám: 18690534-1-13

 

Kedves Támogatónk!

 

Ebben az évben is lehetősége van arra, hogy befizetett adójának 1%-áról rendelkezzen. Kérjük, tegye meg valamely civil szervezet számára, hiszen ez az összeg mindenképpen levont adójának egy része, ha nem rendelkezik róla, más fog dönteni felhasználásáról!

A Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány megfelel valamennyi jogszabályi feltételnek, melyek alapján részesülhet az 1%-ból. Sőt a 2014. évben közhasznúsági fokozatunkat továbbra is meg tudtuk tartani, ez a civil szervezetek többségének nem sikerült.

Alapítványunk a Móricz Gimnázium tanulóinak támogatója. Alapelvünk, hogy működési költségeinkre az 1%-os felajánlásokból nem költünk, ezt teljes egészében tanulóinkra fordítjuk. A tavalyi év beszámolói 2017 márciusában készülnek el és lesznek megtekinthetők honlapunkon. (Tanulói bútorokat, informatikai eszközöket, könyveket vásároltunk, rászoruló tanulókat támogattunk színházlátogatásokon, kirándulásokon stb.)

Hogyan támogathat minket?

Ehhez elegendő egy rendelkező nyilatkozatot kitöltenie. Erre rá kell írnia Alapítványunk adószámát. (18690534-1-13) Ezt anyilatkozatot az alábbi módokon juttathatja el az állami adóhatósághoz:

·         Ha Önadózó, azaz Ön vagy könyvelője készíti el bevallását:

A nyomtatvány az adóbevallás részét képezi akár papír alapon, akár elektronikusan készíti el bevallását. Erre Alapítványunk adószámát (18690534-1-13) és az Ön adatait kell ráírnia.

 

·         Ha Önnek munkáltatója készíti el adóbevallását:

A formanyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, az Ön által a boríték leragasztásán át aláírt, postai borítékban elhelyezve juttathatja el a munkáltatójához, legkésőbb 2017 májusáig, de lehetőleg még március folyamán. Figyelem, ha elfelejti aláírni, a rendelkezése érvénytelen lesz!

·         Bármely esetben (pl. adóbevallását a NAV készíti el) lehetősége van egy harmadik módon is rendelkezni:

Az adóbevallása után -ha elfelejtett rendelkezni- tegye borítékba a rendelkező nyilatkozatot és adja fel postán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal címére 2015. május 20-ig:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Budapest (13)
Pf.: 511
1438

 

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti innen: rendelkező nyilatkozat

Az adóhatóság részletes tájékoztatója letölthető innen: NAV – tájékoztató

Ez a tájékoztató PDF formátumban elolvasható és kinyomtatható itt: Tájékoztató

________________________________________________________________________________

 

Kérdéseit, javaslatait, ötleteit várjuk a help@moriczalapitvany.hu címen! Arról, hogy jogosultak vagyunk az 1%-ok fogadására az adóhivatal honlapján tájékozódhat: