A 9. A és a 10. B osztály kilenc tanulója a Pismány Barátainak Egyesülete jóvoltából az egykoron híres szentendrei borkultúra újjáélesztéséhez járult hozzá egy apró lépéssel.

A gimnnázium udvarán tíz tő kadarkaszőlő elültetését és elkövetkezendő évekbeli gondozását vállalták. Az eseményen megjelent Dr. Széles Katalin az egyesület elnöke és külön köszönet illeti Vajda János urat nélkülözhetetlen gyakorlati segítségéért. A tanulók csütörtök dél körül a szőlőtőkék elültetését, beöntözését, karózását végezték el. Közvetlen és jó hangulatban tanulhatták meg a szőlőtőkék ültetésének fortélyait. Az elkövetkezendő években –az első szüretig- az ő feladatuk lesz a kadarkák további gondozása is. Pedagógusaik javaslatára a B osztályos humánosok hazánk történelmi borvidékeinek és borkultúrájának is utánanéznek, míg a reálos A-sok a borkészítés kémiai rejtelmeit kutatják ki. Tapasztalati úton megszerzett tudásuk többiekkel való megosztására valószínűleg az év végi Móricz Gálán szakítunk perceket.

(Résztvevő tanulók: Aszalós Domonkos, Csorba Gábor, Balogi Bence, Hegedűs Márk, Kádár Máté, Molnár Réka, Reiner Dániel, Szarka Gábor Lajos, Zsebe Levente)