Kérjük, az idei évben is támogassa iskolánkat Alapítványunkon (18690534-1-13) keresztül!

 

Kedves Támogatónk!

Ebben az évben is lehetősége van arra, hogy befizetett adójának 1%-áról rendelkezzen. Kérjük, tegye meg valamely civil szervezet számára, hiszen ez az összeg mindenképpen levont adójának egy része, ha nem rendelkezik róla, más fog dönteni felhasználásáról!

Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány megfelel valamennyi jogszabályi feltételnek, melyek alapján 2018-ban is részesülhet az 1%-os felajánlásokból, közhasznúsági fokozatunkat is meg tudtuk tartani, ez a civil szervezetek többségének nem sikerült 2014-ben.

Alapítványunk a Móricz Gimnázium tanulóinak támogatója. Alapelvünk, hogy működési költségeinkre az 1%-os felajánlásokból nem költünk, ezt teljes egészében tanulóinkra fordítjuk. A tavalyi év beszámolói 2018 márciusában készülnek el és lesznek megtekinthetők honlapunkon. (Tanulói bútorokat, informatikai eszközöket vásároltunk, tanulóbarát környzetet teremtettünk a 300-as épület egyik folyosórészletéből, rászoruló tanulókat támogattunk színházlátogatásokon, kirándulásokon stb.) Az idei évben is hasonlóak céljaink, ezeken túl szeretnénk aktívan résztvenni iskolaudvarunkon a szabadtéri tanterem létrehozásában.

Hogyan támogathat minket? Bankszámlaszámunk: 10103874-43684000-01000004 Minden befizetésről igazolást állítunk ki a támogatók részére. A közhasznú alapítványok támogatása adókedvezményre jogosítja a társas válllakozásokat.

Hogyan támogathat minket adója 1%-ával?

 

Ehhez elegendő egy rendelkező nyilatkozatot kitöltenie. Erre rá kell írnia Alapítványunk adószámát. (18690534-1-13) Ezt a nyilatkozatot az alábbi módokon juttathatja el az állami adóhatósághoz:

·         Ha Ön, az állami adóhatóság vagy könyvelője készíti el bevallását:

A nyomtatvány az adóbevallás részét képezi akár papír alapon, akár elektronikusan készítik el bevallását. Erre Alapítványunk adószámát (18690534-1-13) és az Ön adatait kell ráírnia.

·         Ha Önnek munkáltatója vállalja, hogy eljuttatja a NAV-nak a nyiltakozatot:

A formanyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, az Ön által a boríték leragasztásán át aláírt, postai borítékban elhelyezve juttathatja el a munkáltatójához, legkésőbb 2017 május 10-ig, de lehetőleg még március folyamán. Figyelem, ha elfelejti aláírni, a rendelkezése érvénytelen lesz!

·         Bármely esetben (pl. adóbevallását a NAV készíti el) lehetősége van egy harmadik módon is rendelkezni:

Tegye borítékba a rendelkező nyilatkozatot és adja fel postán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal címére 2019. május 20-ig:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Budapest (13)
Pf.: 511
1438

 

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti innen: rendelkező nyilatkozat

Az adóhatóság részletes tájékoztatója letölthető innen: NAV – tájékoztató

________________________________________________________________________________

 

Kérdéseit, javaslatait, ötleteit várjuk a help@moriczalapitvany.hu címen! Arról, hogy jogosultak vagyunk az 1%-ok fogadására az adóhivatal honlapján tájékozódhat (ide kattintva keresheti meg Alapítványunkat).