A 2014. évi kompetenciamérések eredményei (azaz a jelenlegi tizenegyedikes tanulóik tizedikben elért eredményei) megtekinthetők az Oktatási Hivatal honlapján. Ismét a térség legjobbjai között vagyunk.

2011 óta kiemelkedőek az eredmények (egy ízben a legjobbak voltunk, egyszer harmadikok és immáron harmadszorra foglalhatjuk el a második helyet a szentendrei térség négy évfolyamos középiskolái között.

  országos eredmény országos gimnáziumi eredmény Móricz Gimnázium

matematikai átlageredmény

(képességpont)

1631 1723 1747

szövegértés átlageredmény

(képességpont)

1597 1705 1726

A mérések nem a tanulók tárgyi tudását, egyéni motivációját vizsgálják, hanem szövegértési és matematikai kompetenciájukat mérik (azaz mennyire tudják alkalmazni ismereteiket). A gyerekek nem csupán ezektől az eredményektől lesznek jó tanulók vagy sikeresek a továbbtanuláskor (ezt olyan tényezők is alapvetően befolyásolják, mint családjuk kulturális, anyagi és kapcsolati tőkéje; egyéni, családi és iskolai motivációjuk eredményessége stb.) A kompetenciamérések eredményei sokkal inkább arról adnak tájékoztatást, hogy mire képesek, fejlődtek-e és milyen mértékben fejlődtek a nyolcadikos mérésük óta. Mivel gyakorlatilag a kompetenciamérés az egyetlen teljes körű, komoly mérési-szakmai előkészületek után lebonyolított országos tanulmányi mérés, eredménye és jelentősége mindenképpen figyelemreméltó.

A tanulók a mérési azonosítójuk ismeretében itt tekinthetik meg saját eredményeiket.

(Ha elhagyták mérési azonosítójukat, keressék fel az igazgatói titkárságot, mi gondossan őrizzük, de csak nekik -vagy szüleiknek-adjuk oda.smiley

Itt az iskolák eredményeiről tájékozódhatnak.