Mária Terézia 300” – országismereti vetélkedő Ausztriáról

 Február 28-án a némettanáraink jóvoltából részt vehettünk a Mária Terézia születésének 300-ik évfordulója alakalmából rendezett németnyelvű országismereti verseny döntőjén, melyet a Móriczos Öregdiákok Egyesülete is támogatott.

A vetélkedőben öt csapat mérte össze erejét, a 9.ny, a 10.e és a 11.e nyelvi osztályok, valamint a 12.a fiú csapata. A versenyzőknek már a felkészülés során el kellett készíteniük egy német nyelvű Power Point kiselőadást, melynek bemutatása volt az első feladat. Ezután egy Ausztriával kapcsolatos kvíz vette kezdetét, melybe egy kis zeneismeret is belekerült. Talán a legviccesebb pillanatok a „szerepjátékok˝ során keletkeztek, melynek során a csapatokból néhányunknak egy kihúzott jelenetet kellett bemutatni, pl.: edzőtermi telefonbeszélgetések, szállásfoglalások. Kreativitásunkat leginkább a plakátok elkészítésekor élhettük ki, melyeket még most is meg lehet tekinteni a német szertár melletti üzenőfalon.

Az eredményhirdetést követően a 12.a osztály tanulói kerültek ki győztesként, de a többi versenyző is értékes ajándékokkal gazdagodhatott. Mindannyian kaptunk egy-egy oklevelet, a helyezettek pedig kis apróságokat és német nyelvű könyveket. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a vidám délutánt némettanárainknak, melyről mindannyian élményekkel gazdagodva térhettünk haza.

Apor Franciska és Kővári Laura –  10. e