2017. március 31-én, pénteken Természettudományos Találkozóra hívjuk az érdeklődőket.

A ráhangolódás már a megelőző napokban elkezdődik.  A "Hozd közelebb a természetet!" című fotópályázat képeiből készült kiállítást szerdától tekinthetitek meg a 200-as szinten, de a virtuális galáriát már megnyitottuk!

A képeket nemcsak a zsűri, de a közönség is értékelheti! A közönségszavazás részleteit itt olvashatjátok.

Virtuális galéria megtekintése

 

Elkészült a TETA-TOTÓ, amely most elektronikusan tölthető az alábbi linkre kattintva. Kérjük, a megoldásokat legkésőbb 30-án, csütörtökön 20 óráig küldjétek el!

TETA-TOTÓ

 

Pénteken délelőtt a négy reál osztály, illetve a többi osztályból további 50, természettudományos érdeklődésű tanuló egy különleges programnak lehet a részese. Az Utazó Planetárium vendégeként "A Földtől az univerzum határáig – utazás a végtelenbe, és még tovább…" című előadáson vehetnek részt. A programot az iskola fenntartója és az Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány támogatja.

 

A Természettudományos Találkozó 31-én 16 órakor kezdődik, helyszíne a Gimnázium aulája. A program kiemelt előadói Dr. Kelemen Eszter, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, és Dr. Borbély Venczel, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja, a Ferences Gimnázium fizikatanára. Az előadások után vizuális és gasztonómiai félóra következik interaktív hologramkiállítással, 3D bemutatóval. A találkozó második részében a 11. A osztály diákjainak természettudományos témájú előadásait és kísérleteit tekinthetitek meg. Ekkor kerül sor a Bartha Gábor matematikaverseny, a temészetfotó-pályázat és a TETA-TOTÓ eredményhirdetésére is.

Részletes program letöltése

Szeretettel vár minden érdeklődőt a szervező 11.A osztály.