Gratulálunk Németh Bendegúznak (11.A), aki sikeresen pályázott a Rotary Club, Szentendre tanulmányi ösztöndíjprogramjára

"A Rotary Club Szentendre pályázati felhívására huszonegy Szentendrén tanuló, középiskolás diák pályázata érkezett be. 
A zsűri gondos válogatás és a legjobbak személyes meghallgatása után Németh Bendegúz pályázatát ítélte a legjobbnak, aki a Móricz Zsigmond Gimnázium diákja.
A szerény fiú évek óta nagy elhivatottsággal gitározik, naponta három órát gyakorol a tanulás mellett, hétvégenként pedig akár 5-6 órán át is „gyötri  a húrokat”. Rendszeresen szerepel különböző megmérettetéseken, legutóbb a Pilis-Dunakanyar Gitárfesztiválon, illetve a Jónás Tamás Gitárversenyen vett részt. Idén márciusban fellépett a Nemjuci zenekar születésnapi koncertjén, az A38 hajó színpadán. Bendegúz együttese volt az előzenekar a partyn, ahová  Németh Juci énekesnő pályázatának nyerteseiként kaptak felkérést. A Budakalászi Zeneiskola növendékeiből alakult Holdpont (Kincses Dánieltrombita, Kerekes Pálzongora, Németh Bendegúzgitár, Szikora Balázsdob, Szikora Zoltánbasszus, Mirtse Korinnaének) azonnal levette lábáról a közönséget.
Bendegúz nemcsak kivételes zenei tehetségével, de személyiségével, szorgalmával, eltökéltségével is meggyőzte a Rotary Club zsűrijét. A „Szentendrei Rotary Tanulmányi Ösztöndíj” 100 000 forint jutalommal jár a rangos elismerésen kívül, így Bendegúz a díjat további zenei tanulmányaira fordítja majd. Az ünnepélyes díjátadót május utolsó napján a Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában rendezték, ahol az ösztöndíjat Karácsony János „James”, az LGT gitáros-énekes-szerzője adta át korábbi tanítványának."

/forrás: szentenderihirek.hu/