Január 29-én, pénteken tartottuk a hagyományos iskolai farsangot az idei évben nemzetek kultúrájának, jellemzőinek bemutatása jegyében…

Január 29-én, pénteken tartottuk a hagyományos iskolai farsangot. Az idei évben a diákönkormányzat témának az országok, nemzetek bemutatását adta feladatnak, s sorsolás során alakult ki, hogy melyik osztálynak melyik ország jut.  A farsang egy tanári tánccal indult, 10 lelkes tanár népi táncával Magyarországot jelenítette meg. Ezután néhány osztály bemutatója következett, majd páros és egyéni jelmezesek vonultak fel.  Végül pedig egy országokkal, nemzetekkel kapcsolatos kvízjátékban vetélkedtek egymással diákok és tanárok.

A győztes 10. b osztály élménybeszámolója:

"Osztályfőnöki órán nagy izgalommal vártuk, hogy az osztályfőnökünk bejelentse, hogy a sorsoláson melyik országot húzta. Megkönnyebültünk , amikor kiderült, hogy Egyiptomot kaptuk. Mivel a tavalyi farsangon második helyezést értünk el, elhatároztuk, hogy idén a győzelem érdekében nagyobb hangsúlyt fektettünk a jelmezkészítésre. Megkezdődött az ötletelés, majd a kivitelezés. Lepedőkből ruhákat varrtunk, tésztából ékszert készítettünk, gallérokat szabtunk és festettünk.  Volt már Kleopátránk, fáraónk, piramist építő rabszolgáink  s egy múmiánk is.  De még mindig nem állt össze a műsorunk.  Végül a lányok kitalálták, hogy Katy Perry Dark horse című klipjét vegyük alapul, ezzel idézzük meg Egyiptomot.  Egy osztálytársunknak köszönhetően  még a zenére egy kis koreográfia is elkészült. Szerénység nélkül állíthatjuk, hogy színvonalas produkcióval  hagytuk magunk mögött  az egy bazi nagy görög lagzit bemutató 11. c osztályt, és a kínai rizsszedőkként csoszogó 9.a tanulóit. Most már csak azon kell törnünk a fejünket, mit csinálunk az elnyert szabadnapon."

 

 

Képgaléria