A 10. évfolyamosok kompetenciaméréseinek eredményei alapján a kistérségben újra dobogós helyre került a Móricz.

Az országos kompetenciamérés 6., 8. és 10. évfolyamon méri a magyar diákok eredményeit szövegértésből és matematikából. A mérés nem a tanulók tárgyi tudását méri, hanem azt, hogy milyen mértékben tudják alkalmazni a tanultakat a mindennapi életből vett feladatok megoldása során.

A négy évfolyamos gimnáziumok tavalyi eredményei most, márciusban váltak nyilvánossá. Az eredmények jobbak az országos vagy a budapesti eredményeknél; a szentendrei kistérségben a második legjobb eredményt érte el a Móricz.

 

 

szentendrei iskola 1

Móricz

szentendrei iskola 2

szentendrei iskola 3

szentendrei iskola 4

MATEMATIKA:

1805

1753

1723

1676

1426

SZÖVEGÉRTÉS:

1768

1728

1677

1670

1412

 

A jelenleg 11. évfolyamos diákok és szüleik már megtekinthetik az egyéni tanulói teljesítményeket a méréskor kiosztott mérési azonosító segítségével az alábbi honlapon. A most következő számadatokat kötelesek nyilvánossá tenni az intézmények, de felhívjuk figyelmüket, hogy csupán ezen számok alapján iskolát minősíteni nem lehet (még ha számunkra ezek az egyszerű megközelítések abszolút kedvezőek is): a mérések elemzése bonyolult feladat, melynek során figyelembe kell venni a tanulók eddigi eredményeit, szociokulturális helyzetét a mérési hibahatárokat stb. Az érdeklődők számára az iskolai eredmények elemzését 2013 júniusában teszük közzé.