Uniós pénzügyi forrásokból a természettudományi oktatást fejlesztő 310 milliós pályázat nyertese lett iskolánk.Szeptemberre készül el az új természettudományos laborkomplexumFebruárban elkezdődött a tornacsarnok felújítása (megújuló fűtés, burkolat stb). 

A TÁMOP-3.1.3-11/1 – A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban (Öveges Program) c. pályázati kiírásra sikeres pályázatot nyújtott be a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ. A pályázaton a régióban mindössze 8 pályázat nyert ésszentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumé a legnagyobb értékű pályázat: 305 426 571 Ft. A projekt eredményeként 100 M Ft-ot meghaladó értékben kiépül egy természettudományos laborkomplexum (fizika, kémia, biológia, természetismeret tantárgyak oktatására), minden igényt kielégítő bútorzattalinformatikai eszközparkkal és kísérletidemonstrációs eszközökkel. A pályázat eredményeként létrejövő labort az iskolával együttműködési szerződést kötő általános iskolák tanulói is használhatják, saját vagy a gimnázium pedagógusainak irányításával. A pályázat fedezi a laboránsok, laborvezető pedagógus bérét, valamint továbbképzéseket és jelentős -elsősorban az emelt szintű érettségiket érintőtananyagfejlesztések költségét. A projekt első eredményeivel szeptemberben találkozhatnak a gimnázium és az együttműködő iskolák tanulói, jelenleg a közbeszerzési eljárások vannak folyamatban.

Iskolánk egyik büszkesége a környék legnagyobb sportcsarnoka (a közelben csak a budakalászi sportcsarnok méretei ekkorák). A tornacsarnok a hét minden napján közel 18 órás használatban van, így erősen megkoptatta az idő. A délutáni és hétvégi használatra bérleti jogosultságokkal rendelkező Szentendrei Kézilabda Club egy sikeres pályázata eredményeként megkezdte a csarnok felújítását. A beruházás értéke meghaladja a 100 M Ft-ot. A teljes körű festés után (erre a megépülése óta nem került sor), kicserélik a sportpadló burkolatát, felújítják az öltözők és mosdók szanitereit, kicserélik a belső nyílászárókat és megújul a csarnok szellőzése és fűtése is. A külső részek szigetelési és vízelvezetési munkálataival remélhetőleg megszűnnek a be-és felázások.

A TV Szentendre összeállítása: